Podstanarka (1992)

HOUSESITTER (Originalni naziv)

komedija romantika

U bezizlaznoj situaciji pred obitelji arhitekt se dogovori sa konobaricom da mu glumi ženu

 
Režija: Frank Oz
Scenarij: Mark Stein
Uloge: Steve Martin, Goldie Hawn, Dana Delany, Julie Harris, Donald Moffat

Filmografija

Ovu neobičnu bračnu komediju režirao je Frank Oz, punim imenom Richard Frank Oznowicz, rođen 1944. godine u Engleskoj. Dugo godina je bio glumac i animator lutaka u "Muppet Showu", a od 1982. godine režira u Americi filmove. Prvi mu je bio "Tamni kristal" (1982), a vrlo su zapaženi bili i "Mala prodavaonica užasa" (1986), "Prljavi, pokvareni prevaranti" (1988), "Što je s Bobom?" (1991) i "Bowfinger" (1999). Danas je Oz jedan od najboljih američkih redatelja komedija.

Arhitekt Newton Davis (S. Martin) sagradio je kuću snova i namjerava je kao vjenčani dar pokloniti svojoj dugogodišnjoj djevojci Becky (D. Delany). Ali Becky ga odbije jer joj se čini prevelikim sanjarom. Tri mjeseca kasnije, na nekom prijamu, Newton upozna konobaricu Gwen (G. Hawn) koja za sebe tvrdi da je Mađarica. Provede noć s njom. Njezin je odnos prema istini prilično neobičan.
Stalno nešto izmišlja o sebi i o svom životu pa se brzo ispostavi da nije Mađarica. Newton rano ujutro ode dok ona još spava. Gwen se spakira i useli u kuću koju je Newton sagradio za svoju Becky. U blizini žive Newtonovi roditelji, Edna (J. Harris) i George (D. Moffat), a i Becky s kojima se Gwen odmah upozna u trgovini. Ispriča im srcedrapateljnu i lažnu priču o svojoj udaji za Newtona i sve ih šarmira.
Svatko od njih troje dobije sasvim novu i pozitivniju sliku o Newtonu od one koju je imao. Newton dolazi u tu kuću samo preko vikenda i zapanji se kad otkrije da se u njoj Gwen sasvim lijepo "udomaćila". Da ne dođe do skandala, a i da ne razočara svoju okolinu, Newton se dogovori s Gwen da ona ostane u kući ali da se prave da im je brak u krizi. Newton će u međuvremenu "obraditi" Becky i onda objaviti da se "rastao" od Gwen. Ali neće sve ići po planu...

Komentari (0)

Foto