Annien vrh (2005)

Annie's Point (Originalni naziv)

drama

Udovica kreće na put u Californiju kako bi ispunila posljednju želju svog pokojnog muža

 
Režija: Michael Switzer
Scenarij: Mike Leonardo
Uloge: Betty White, Richard Thomas, Amy Davidson, Ellen Albertini Dow, ...

Filmografija

Annie Eason je odnedavno postala udovica koja živi sama.Anni sa svojom unukom koja sanja o glazbenoj karijeri kreće na put Amerikom sa željom da pepeo svoga supruga ostavi na mjestu u Californiji koje je on nazvao po njoj.

nnie Eason (B. White) vitalna je i živahna starica kojoj je život bio lijep, jer je imala muža kojega je voljela i s kojim je sve dijelila. Otkako je on umro, pretežno se bavi slikanjem. Njezin sin Richard (R. Thomas) od oca je naslijedio građevinsku tvrtku i početak samostalnog poslovanja za njega je prijeloman, jer stari klijenti isprva nemaju povjerenja u mladog gazdu. Richardova kći i Anniena unuka Ella (A. Davidson) upravo je odlučila napustiti koledž i baviti se onim što jedino voli: pisanjem pjesama i pjevanjem. Annie traži od Richarda i Elle da s njom otputuju do mjesta koje se zove Annie's Point, gdje su ona i njezin muž namjeravali sagraditi kuću iz snova, kako bi ispunila obećanje koje mu je dala na samrti: da će točno na pedesetu godišnjicu njegov pepeo prosuti iznad Annie's Pointa. Do godišnjice braka ima samo devet dana, a Annie je u međuvremenu, na redovitoj liječničkoj kontroli, doznala da joj hitno treba bypass. Ona tu vijest skriva od sina i unuke. A kad je Richard zbog važnih poslova spriječen, tvrdoglava Annie odluči otputovati s Ellom, ali joj to otkrije tek na izlasku iz grada...
"Annie's Point" jedan je od onih filmova od kojih se, iako se može predvidjeti što će se "dalje dogoditi", teško odlijepiti od početka do kraja. Odnosi među likovima u filmu se razvijaju s lakoćom, zanimljivo i s mnogo šarma, kakav je i čitav film.

Komentari (0)

Foto