Vizontele 2 (2004)

VIZONTELE TUUBA (Originalni naziv)

komedija drama

Zabačeno provincisko mjestašce koje pokazuje kako dobrota ljudi doista nema granica

 
Režija: Yilmaz Erdogan
Scenarij: Yilmaz Erdogan
Uloge: Yilmaz Erdogan, Tarik Akan, Demet Akbag, Deniz Akkaya, Caner Alkaya, ...

Filmografija

'Vizontele 2' je nastavak velikog hita redatelja i scenarista Yilmaza Erdogana, filma 'Vizontele' koji je 2001. ostvario nezapamćen uspjeh na turskim kinoblagajnama. Nastavak je smješten u jedno desetljeće kasnije od onoga u kojem se zbivala radnja u originalnom filmu te prati seriju bizarnih zbivanja jednog ljeta sredinom osamdesetih godina. Ulogama redatelja i scenarista Erdogan je pridodao i treću, glavnoga glumca, kroz prizmu čijeg lika i pratimo cijeli film.

Smještena u tursku provinciju osamdesetih godina prošlog stoljeća, 'Vizontele 2' je alegorija scenarista i redatelja Yilmaza Erdogana koja tragediju i komediju malog mjesta spaja u portret života koji nam se danas čini toliko drukčijim od našeg.

U Vizontele autobusom dolazi novi vladin namjesnik, Guner Sernikli (Tarik Akan), i njegova kći Tuba (Tugba Ünsal), koja je još od djetinjstva prikovana za invalidska kolica.

Guner je dobio posao direktora knjižnice, iako u udaljenom gradiću Vizontele takva ustanova uopće ne postoji. Gradonačelnik zbog toga inzistira na gradnji knjižnice, što je projekt koji ludi Emin (Yilmaz Erdogan) prihvaća s oduševljenjem.

 


Komentari (0)

Foto