Iza vanjštine (2004)

UNDERTOW (Originalni naziv)

triler drama

Život mladića koji odrasta uz strogog oca i brata nepovratno se mijenja dolaskom ujaka

 
Režija: David Gordon Green
Scenarij: Lingard Jervey, Joe Conway
Uloge: Jamie Bell, Josh Lucas, Devon Alan, Dermot Mulroney, Shiri Appleby

Filmografija

Smješten u ruralne krajeve američke savezne države Georgije, "Iza vanjštine" slavljenog nezavisnog redatelja Davida Gordona Greena doista je jedinstven primjerak ponešto "zatvorenog" filma, koji gledateljima više daje naslutiti nego što im jasno prikazuje, ali koji svojom mračnom atmosferom i nizom sjajnih glumačkih rola pripada samom vrhu novije američke niskobudžetne kinematografije, istodobno podsjećajući na izvrsne filmove iz sedamdesetih.

Živeći daleko od svijeta, za istim je tim svijetom žudio više nego za ičim. Jamie Bell je mladić koji odrasta uz strogoga oca i bolesnog brata, u originalnoj nezavisnoj drami "Iza vanjštine".

John Munn (Dermot Mulroney) je farmer koji svoje sinove odgaja sam, na izoliranom posjedu u šumi. Dok se mlađi Tim (Devon Alan) dobro nosi s cijelom situacijom i svojom bolešću, stariji brat Chris (Jamie Bell), od kojeg se očekuje neprestani rad, osjeća se sputanim i žudi za upoznavanjem svijeta koji mu otac brani. Dolazak ujaka Deela (Josh Lucas) omogućit će Chrisu priliku za ostvarrnje snova, ali i pokrenuti niz tragičnih događaja.

Tešku ulogu nezadovoljnog Chrisa bez ikakvih je problema odigrao Jamie Bell koji se još jednom potvrdio kao velika nada.


Komentari (0)

Foto