Muška stvar (2003)

A GUY THING (Originalni naziv)

komedija romantika

Mladoženja upadne u probleme kad pretpostavi da je spavao s plesačicom na momačkoj večeri

 
Režija: Chris Koch
Scenarij: Greg Glienna
Uloge: Jason Lee, Julia Stiles, Selma Blair, James Brolin, Shawn Hatosy

Filmografija

Smještena u svijet smušenih mladih ljudi, koji se nakon studiranja moraju suočiti sa stvarnim svijetom i obavezama koje ih u njemu čekaju, romantična komedija "Muška stvar" redatelja Chrisa Kocha uspjet će vas istinski nasmijati, ali i natjerati da razmislite o svim greškama koje ste možda u životu počinili. Naravno, nikako na nauštrb zabave, koju ovaj dopadljiv film pruža u dostatnim količinama.

Prije vjenčanja prijatelji Paulu (Jason Lee) pripreme momačku večer, koja se, kako to često biva, malo otme kontroli. Sutra ujutro, Paul se budi kraj prekrasne Becky (Julia Stiles), jedne od plesačica na zabavi. Pretpostavljajući kako su spavali zajedno, Paul je naprosto istjera iz stana, nadajući se kako je nikada više neće vidjeti i kako će tjedni do vjenčanja proteći u potpunom miru. Međutim, nadu će izgubiti kada shvati kako je Becky rođakinja njegove buduće supruge Karen (Selma Blair). Da stvari budu još gore, Beckyn ljubomorni bivši dečko sporne ju je večeri pratio i fotografirao. Jedini koji mogu razriješiti cijelu zbrku jesu Paul i Becky, ali oni se ne žele ponovno vidjeti.

Pokretačka snaga filma kultni je glumac Jason Lee, koji se odlično snalazi kao pomalo smotani, ali dobroćudni Paul, dok je također pravi užitak gledati dvije holivudske ljepotice mlađe generacije, Juliju Stiles i Selmu Blair. Obje su, uz to, odlične glumice, nadarene komičarskim talentom. Upravo su glumačke role filma ono zbog čega je lako zanemariti poneka scenaristička otklizavanja.


Komentari (0)

Foto