Tycus (1998)

TYCUS (Originalni naziv)

film katastrofe avantura sf

Reporter otkriva da će komet koji prolazi pokraj Zemlje uzrokovati niz prirodnih nepogoda

 
Režija: John Putch
Scenarij: Kevin Goetz, Michael Goetz
Uloge: Peter Onorati, Todd Allen, Sarah Bibb, Blake Clark, Sarah Dalton, ...

Filmografija

Manje poznati rođak slavnih "Žestoki udar" i "Armageddon", uzbudljivi avanturistički film katastrofe "Tycus" koristi se klasičnom premisom kometa koji udara u Zemlju na prilično originalan način, propitujući ozbiljnost ljudske budućnosti i kriterij izbora povlaštenih koje će vlasti spasiti u podzemnom gradu otpornom na sve nepogode...

Kada fotograf Jake Lowe (Peter Onorati) dobije šifriranu poruku od starog prijatelja, odluči slijediti njezine instrukcije koje ga odvedu sve do tajnovite istraživačke postaje visoko u Sierra planinama. Njuškajući i istražujući doznaje strašnu tajnu: divovski komet uskoro će proći pokraj Zemlje uzrokujući nepregledan niz potresa, vulkanskih erupcija, poplava, udara meteora i drugih prirodnih nepogoda, koje će uništiti naš planet. Lowe hitno mora upozoriti javnost na opasnosti, no ako i uspije, hoće li to išta promijeniti?

Peter Onorati uspijeva fino nijansirati ulogu reportera koji treba ostati pribran kako bi barem pokušao spasiti ljude koji ni ne slute što im se sprema, a poseban je užitak gledati legendarnog Dennisa Hoppera u ulozi ekscentričnog znanstvenika, koja mu pristaje kao salivena.


Komentari (0)

Foto