Norbit (2007)

NORBIT (Originalni naziv)

komedija romantika

Nesretnik koji je oženjen za ogromnu i opaku ženu se zaljubljuje u ljubav iz mladih dana

 
Režija: Brian Robbins
Scenarij: Eddie Murphy, Charles Q. Murphy
Uloge: Eddie Murphy, Thandie Newton, Cuba Gooding Jr., Eddie Griffin, Terry Crews

Filmografija

Norbitu (E. Murphy) nikad nije bilo lako u životu. Kao beba ostavljen je na pragu kineskog restorana/sirotišta,te ga je odgojio Mr. Wong (E. Murphy). Stvari postanu još gore kada je prisiljen oženiti se za ogromnu i opaku Rasputiu (E. Murphy). I baš kad misli da život više uistinu nema nikakvog smisla, u susjedstvo se vraća njegova ljubav iz mladosti, lijepa Kate. Ima li još nade za njega?

Kada je bio beba, roditelji su malog Norbita (Eddie Murphy) ostavili na stubištu kineskog restorana, koji je ujedno bio i sirotište, pa ga je odgajao vlasnik, gospodin Wong (Eddie Murphy). U sirotištu se Norbit sprijateljio s Kate (Thandie Newton), ali djevojčica je ubrzo posvojena, pa je Norbit opet ostao sam. Kako se ne bi osjećao napuštenim, o njemu se brine velika debela Rasputia (Eddie Murphy), koja brzu hranu tamani kao da sutra ne postoji. Kada odrastu, Rasputia se pretvori u zastrašujuću ženu, koja Norbita natjera na brak. Našem junaku se čini kako više doista ne može izdržati životne nepravde, ali baš tada se u grad vraća Kate, koja od gospodina Wonga želi otkupiti sirotište. Norbit se ponovno zaljubljuje, ali Rasputia, njena braća gangsteri i Katein zaručnik imaju drugačije planove.
Jedna od ponajvećih komičarskih zvijezda osamdesetih godina, Eddie Murphy, je i u tekućem tisućljeću u nekoliko navrata pokazao kako doista svakoga može nasmijati do suza, što čini i u komediji "Norbit" redatelja Briana Robbinsa. Iako se određeni dio šala i može učiniti predvidljivima, treba priznati kako bi ih malo tko izveo uvjerljivije i razularenije od Murphyja, koji u filmu igra čak tri uloge. Doista je urnebesno gledati bračne razmirice u kojima obje uloge glumi isti čovjek, pogotovo kada je to Eddie Murphy. No "Norbit" nije samo komedija komedije radi jer se uz romantične elemente u filmu poručuje i to kako se dobrota i strpljenje ponekad ipak isplate.

Komentari (1)

Foto