Do koske (1996)

DO KOSKE (Originalni naziv)

akcija

Uvjerljiv prikaz života u Beogradu tijekom sredine devedesetih,razdoblja bez imalo morala

 
Režija: Slobodan Skerlic
Scenarij: Slobodan Skerlic, Srdja Andjelic
Uloge: Lazar Ristovski, Nikola Djuricko, Nebojsa Glogovac, Bojana Maljevic, ...

Filmografija

Beograd razoren korupcijom, nacionalizmom i nepremostivom razlikom između bogatih i siromašnih poprište je krvavog obračuna zločinačkog šefa i njegovih učenika u beskompromisnom cjelovečernjem debiju Slobodana Skerlića.

Kovač (Lazar Ristovski) predstavnik je 'stare garde', vođa najveće zločinačke organizacije u Beogradu. Iako okorjeli kriminalac, Kovač je uspio stvoriti ugled u društvu i uspeti se ljestvicom prestiža, vješto prikrivajući svoje prljave radnje.
Kriminalčev se život naglavačke preokreće kad ga otme skupina mladića kojima je bio mentor i odvede u napuštenu čeličanu namjeravajući se brutalno osvetiti za sve nepravde. Slijede sati nadmudrivanja učenika s bivšim učiteljem, sve do nekontrolirane erupcije nasilja.
Generacijski sukob oživljen je spojem granginjolesknog nasilja i realističnih dijaloga, a nije zaboravljen ni angažirani osvrt na socijalni status junaka. Ulogu Kovača odradio je legendarni Lazar Ristovski, glumac čija karijera seže još u sedamdesete, kada je surađivao s jednim od najvažnijih redatelja crnog vala, Živojinom Pavlovićem, pa do česte suradnje sa Želimirom Žilnikom.

Komentari (0)

Foto