Čovječe, volim te (2009)

I Love You, Man (Originalni naziv)

komedija

Peterov novi muški prijatelj u potpunosti promijeni njegov život

 
Režija: John Hamburg
Scenarij: Larry Levin, John Hamburg
Uloge: Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones, Jaime Pressly

Filmografija

Čovječe, volim te je priča koja na humorističan način istražuje srž muškog prijateljstva i značenje pravoga prijatelja. Kada Peter, agent za nekretnine koji je davno izgubio sve muške prijatelje, upozna Sidneya, shvati da je konačno pronašao ono što mu je nedostajalo u životu. No, hoće li novoostvarno prijateljstvo naškoditi njegovoj vezi?

Peter Klaven (Paul Rudd) je u svemu poput ostalih muškaraca, osim u jednome - sklapanje prijateljstava nikada mu nije išlo od ruke. Sada, kada mu je najbolji prijatelj najpotrebniji, Peter ga nema i to ga stavlja u vrlo nezgodnu poziciju. Naime, nakon što je zaprosio svoju djevojku Zooey (Rashida Jones),  Peter shvati da nema bliskog prijatelja kojemu bi pripala uloga kuma pa je primoran krenuti u potragu. Svi dogovori s kandidatima ispadnu u najmanju ruku bizarni, osim susreta sa Sydneyem Fifeom (Jason Segel). Sydney je šarmantan, samouvjeren,  čvrstih i izraženih stavova i......svira gitaru.  Već na prvom sastanku momci se odlično kliknu i ne prođe dugo prije nego su postali nerazdvojni. No to nije ono što Zooey želi - što je Peter prisniji sa Sydneyem, više se udaljava od nje.

 

Hamburg se najbolje snalazi radeći na komedijama, što je dokazao i u kultnoj TV seriji "Undeclared", kao  i „Stelli" te ranije u krimi-komediji "Safe Men" sa Samom Rockwellom. Proslavio se kino hitom" Napokon Polly" s Benom Stillerom i Jennfier Aniston. Nekoliko godina kasnije ukazala mu se šansa da režira još jednu komediju, spoj romantične komedije i feel-good filma - "Čovječe, volim te", a Hamburg je priliku iskoristio na najbolji način. Zaljubljenici u sedmu umjetnost prepoznat će sličnosti Hamburga s Juddom Apatowom, prvenstveno pri isporučivanju originalnih ideja, što nikako ne umanjuje zanimljiv scenarij koji je Hamburg napisao uz pomoć Larryja Levina, te prepustio u ruke Paulu Ruddu i Jasonu Segelu, koji su znalački, te gotovo bez po muke, pružili upravo ono što filmu treba. Kemija između Segala i Rudda bila je vidljiva u "Preboljeti Sarah Marshall", a potvrda je stigla s "Čovječe, volim te", u kojem je njihov odnos ključ filma, a upravo to prijateljstvo čini se prirodno i stvarno.

 

Paul Rudd  je odličan u ulozi nedruštvenog Petera Klavena, čiji život čine posao i zaručnica Zooey, koju glumi prelijepa Rashida Jones („U uredu" (SAD), "Parks and Recreation"). Jason Segel, kojeg gledatelji najbolje poznaju iz serije "Kako sam upoznao vašu majku", perfektno je odigrao ulogu  osjećajnog i šarmantnog  zaljubljenika u glazbu. U ostalim ulogama pojavljuju se Jamie Pressly i Jon Favreau kao bračni par, u rolama  s urnebesnim dijalozima, što samo zaokružuje sliku ovog doista toplog i duhovitog filma.

 

 

Komentari (2)

Foto