Push (2009)

Push (Originalni naziv)

triler sf

Tajna vladina organizacija u lovu je na ljude sa paranormalnim sposobnostima

 
Režija: Paul McGuigan
Scenarij: David Bourla
Uloge: Chris Evans, Camilla Belle, Djimon Hounsou, Dakota Fanning, Neil Jackson

Filmografija

Nick Gant (Chris Evans) je mladić koji posjeduje začuđujuće telekinetičke moći koje koristi kako bi zaradio za život i izbjegao susret sa tajnom vladinom organizacijom koja ljude poput Nicka pretvara u super vojnike. No, to će se sve promijeniti kada u njegov život upadne mlada Cassie Holmes (Dakota Fanning), djevojka čije su moći proricanja iznimno važne za agenciju.

Nick Gant (Chris Evans) posjeduje telekinetičke sposobnosti naslijeđene od oca, kojeg je tajna vladina organizacija - Divizija ubila prije desetak godina. Naime, Divizija genetski mijenja nedužne građane pretvarajući ih u vojsku ratnika koja može snagom misli i volje pomicati stvari i eliminirati protivnike, mijenjati realnost te proricati budućnost. Agenciji je Nick posebno zanimljiv i ona će učiniti sve kako bi ga se dočepala. Stoga je Nick prisiljen živjeti u utočištu u Hong Kongu zajedno s drugim osobama koje imaju slične moći poput njega. Uskoro Nick upoznaje Cassie Holmes (Dakota Fanning), vidovnjakinju koja treba njegovu pomoć kako bi pronašla Kiru, koja može jednom za svagda poraziti Diviziju.

Najpoznatiji po “Opakim igračima” s Bruceom Willisom, Joshom Hartnettom, Lucy Liu i Morganom Freemanom, Paul McGuigan se tri godine nakon velikog hita vratio s "Pushom“, koji možda nema tako "zvjezdanu“ ekipu kao "Opaki igrači“, ali sigurno ne zaostaje s akcijskim uzbuđenjima. Naime, radi se o izvanrednom znanstveno-fantastičnom trileru s odličnim vizualnim efektima i zapletom te, naposljetku,  sjajnim nastupima prvenstveno Dakote Fanning i Chrisa Evansa.

 


Komentari (9)

Foto