Ples anđela (1999)

Angel's Dance (Originalni naziv)

akcija komedija kriminalistički

Kako bi se dokazao mladi ubojica mora ubiti nedužnu djevojku u koju se zaljubi

 
Režija: David L. Corley
Scenarij: David L. Corley
Uloge: James Belushi, Sheryl Lee, Kyle Chandler, Frank John Hughes, Ned Bellamy

Filmografija

Zanimljiv i neobičan spoj akcijskog trilera i crne komedije, "Ples anđela" svakako je film namijenjen najširoj publici, ali takav u kojem će poklonici nezavisne američke produkcije doista uživati.

Najveća želja mladog Tonyja Grecoa (Kyle Chandler) je postati mafijinim ubojicom. Preduvjet je da zanat izuči kod starog, prokušanog majstora. A baš je takav Stevie California (James Belushi), koji, za mafijaša, živi prilično otkačenim životnim stilom - opušten je, jede vegetarijanske burgere i u svakoj prilici citira Nietzschea. Tony se ne slaže najbolje sa Steviejem, ali jedino od njega može naučiti sve tajne željenog zanata, prije negoli ubije računovođu koji se sprema na suđenju odati strogo čuvane mafijine tajne. Njegov je finalni test ubiti nekoga nasumično odabranog u telefonskom imeniku. Izbor je pao na čudakinju Angel Chaste (Sheryl Lee), koja radi u mrtvačnici.

Redatelj David L. Corley znalački balansira između ležernog tona priče o izučavanju zanata, makar on bio nesvakidašnji i pomalo morbidnih scena organiziranih oko lika čudnovate Angel. Teško se domisliti glumice koja bi je bolja odglumila od Sheryl Lee, čija uloga udara snažan pečat ovome odličnom filmu. Iskusni zafrkant James Belushi, mladi Kyle Chandler te epizodisti među kojima treba istaknuti Franka Johna Hugehsa i Neda Bellamyja, nisu ništa slabiji, te „Ples anđela" čine i pravim ansambl-filmom.


Komentari (0)

Foto