Pasija, 2. dio (2008)

The Passion (Part 2 Of 2) (Originalni naziv)

drama

Pogled na posljednji tjedan Isusova život

 
Režija: Michael Offer
Scenarij: Frank Deasy
Uloge: Joseph Mawle, Ben Caplan, Stuart Kidd, James Nesbitt, Paul Nicholls

Filmografija

Pasija je hrabra drama o posljednjem tjednu Isusova života koju je napisao scenarist i dobitnik Emmyja Frank Deasy (Prime Suspect 7). Premijerno će Pasija biti prikazana u Svetome tjednu 2009. na HBO-u. Vizualno upečatljiva i koloristički snažna, priča svoje korijene pruža u kaotičan svijet iz kojega je potekla – u Jeruzalem tijekom blagdana Pashe. Smještena u politički i povijesni okvir vremena, ona kombinira narativnu napetost i tematsku snagu kako bi prikazala događaje koji su se dogodili toga tjedna.

Iesus podijeli svoju posljednju večeru sa svojim učenicima, i nauči ih posljednju i najvažniju lekciju. Kad se Juda iskrade kako bi se sastao s čuvarima hrama, Isus ostavlja svoje učenike i polazi u Getsemanski vrt kako bi se pripremio za ono što dolazi. Za nekoliko sati  susrest će se s Pilatom i svojom sudbinom. Kada Isusa skinu s križa i sahrane, njegovi se učenici kriju.

Kajfa, koji se boji da bi tijelo moglo biti ukradeno, naređuje da se grobnica čuva, ali kada Marija Magdalena otkrije da je grob prazan, počinje se odmotavati lanac događaja koji će stubokom promijeniti živote  učenika i odjekivati svijetom sljedećih dvije tisuće godina.


Komentari (0)

Foto