Dva brata (2004)

Deux frères / TWO BROTHERS (Originalni naziv)

drama obiteljski avantura

Dirljiva priča o dva brata, dva tigrića koje sudbina nakon dugo vremena ponovo spoji

 
Režija: Jean-Jacques Annaud
Scenarij: Alain Godard, Jean-Jacques Annaud
Uloge: Guy Pearce, Jean-Claude Dreyfus, Freddie Highmore, Oanh Nguyen, ...

Filmografija

Tigrići su oteti iz svojeg prirodnog staništa i razdovjeni od majke. Jedan je završio u cirkusu, a drugi kao igračka bogataškom dječaku. Ponovo se sretnu kada se moraju boriti jedan protiv drugog na velikom festivalu.

Drevni hram u kojem žive dva tigrića blizanca pronalazi beskrupulozni istraživač, lovac na veliku divljač i pljačkaš, Aidan McRory (Guy Pearce). Tigrića Kumala McRory prodaje cirkusu, a Sangho ostaje s majkom u šumi. Međutim, i njima McRory oduzima slobodu hvatajući ih uzamku kako bi poslužili za okrutnu igru u kojoj će ih loviti obijesni princ. Sanghina majka je pobjegla ranjena, a on, nakon što je uhvaćen, postaje ljubimac mladom Raoulu (Freddie Highmore), sinu francuskog upravitelja Normandina. Kumala za to vrijeme dresira okrutni cirkuski djelatnik, Zerbin (Vincent Scarito), da izvodi trikove poput skakanja kroz zapaljene obruče. Sangho postaje članom prinčevog dvorskog zoološkog vrta u kojem će biti organiziran veliki festival, čiji će središnji događaj biti borba između dvije divlje zvijeri, dva brata. Tigrovi će se morati boriti jedan protiv drugoga, a ulog će biti bratstvo i ljubav koju su djelili kao mladunčad.
Film "Dva brata" je osvojio nagradu "Cesar" za najbolju montažu, nagradu "Genesis" za najbolji igrani film, "Heartland" nagradu izvrsnosti (Jean-Jacques Annaud ), te je još bio nominiran za nagradu Cesar u kategoriji najbolja kinematografija. Tigrovi korišteni u filmu su iz zoološkog vrta tigrova zvanog Sri Racha, koji se nalazi u blizini Pattaye, na Tajlandu.

Komentari (4)

Foto