Kid Galahad (1962)

KID GALAHAD (Originalni naziv)

komedija drama sport

Nakon odsluženja vojnog roka Walter se vraća u rodni grad te započne karijeru kao boksač

 
Režija: Phil Karlson
Scenarij: William Fay, Francis Wallace
Uloge: Gig Young, Lola Albright, Elvis Presley, Joan Blackman, Charles Bronson, ...

Filmografija

Sportska mjuzikl drama cijenjenog holivudskog filmaša Phila Karlsona, autora nekoliko zapaženih noir naslova ležeran je, nepretenciozan i zabavan film sastavljen od atraktvnih boksačkih prizora, tankog krimi podzapleta, obilja romantike i neizostavnih Elvisovih pjesama.Uz oskarovca G. Younga, te privlačnu L. Albright i J. Blackman , Elvisov je partner i karizmatični C. Bronson.

Nakon odsluženja vojnog roka mladi Walter Gulick (E. Presley) vraća se u svoj rodni kraj, malo naselje Cream Valley u državi New York. Maštajući o poslu automehaničara, u čemu je prilično spretan, Walter već prvog dana upozna simpatičnog Willyja Grogana (G. Young), skromnog boksačkog menadžera i vlasnika male dvorane koju vodi sa svojom dugogodišnjom djevojkom Dolly Fletcher (L. Albright).

Willy i Dolly mladiću privremeno ponude hranu i krov nad glavom, a Willy ga pozove i da se okuša u ringu. Walter ne zna da su Grogan, njegov suradnik Lew Nyack (C. Bronson) i trener mladih boksača Howie Zimmerman (J. Pratt) u velikim novčanim nevoljama i da im često prijete ljudi opasnog gangstera Otta Danziga (D. Lewis), kojemu su dužni.

Već kad prvi put uđe u ring, Walter će unatoč početnom nesnalaženju svima pokazati snagu svoje desnice. Zaključe da je vrlo talentiran i da bi im mogao pomoći u izvlačenju iz nevolja, pa počnu ozbiljni treninzi. U naselje stigne Willyjeva privlačna 21-godišnja sestra Rose (J. Blackman), a Walter se zaljubi na prvi pogled.

 


Komentari (0)

Foto