Drama u Kambodži (2004)

HOLY LOLA (Originalni naziv)

drama obiteljski

Priča o odnosu bračnog para koji odlazi u Kambodžu usvojiti dijete iz sirotišta

 
Režija: Bertrand Tavernier
Scenarij: Bertrand Tavernier, Dominique Sanpiero, ...
Uloge: Jacques Gamblin, Isabelle Carré, Bruno Putzulu, Lara Guirao, ...

Filmografija

"Holy Lola" vrlo je zanimljiva drama koja prikazuje razvoj odnosa bračnoga para. Kroz njihovu osobnu priču francuski redatelj Bertrand Tavernier (Que la fete commence, L'Horloger de Saint-Paul) izvrsno je ukazao na veliki aktualni problem zemlje u kojoj se odvija radnja - trgovanje nezbrinutom, napuštenom djecom koja se prodaju u bescjenje zapadnjačkim potražiteljima, najčešće bez ikakve zdravstvene zaštite.

Liječnik Pierre Ceyssac (J. Gamblin) i njegova supruga Géraldine (I. Carré), koji žive na selu u francuskoj pokrajini Auvergne, imaju ozbiljan problem: već desetak godina bezuspješno pokušavaju dobiti dijete. Vidjevši da nema druge, odluče otputovati u Kambodžu i tamo usvojiti jedno od bezbrojne nezbrinute djece. Po dolasku u Phnom Pehn par postaje svjestan da će naići na mnogo neočekivanih problema: lutajući od sirotišta do sirotišta, oni će se sukobljavati s lokalnim francuskim i kambodžanskim vlastima, a kroz to će sve više uviđati ozbiljne probleme te zemlje u kojima je trgovanje s djecom gotovo najnormalnija praksa. Kroz sve to, par će početi propitivati i svoj vlastiti odnos...

U filmu glume poznati francuski glumci Jacques Gamblin (Au coeur du mensonge) i Isabelle Carré (Se souvenir des belles choses).


Komentari (1)

Foto