Sirenin stolac (2006)

The Mermaid Chair (Originalni naziv)

drama romantika

Usamljena i potištena kućanica upušta se u zabranjenu vezu

 
Režija: Steven Schachter
Scenarij: Sue Monk KiddSuzette Couture
Uloge: Kim Basinger, Alex Carter, Bruce Greenwood, Roberta Maxwell

Filmografija

Krenite na tajnovito putovanje prepuno strasti i samootkrivanja s Oscarovkom Kim Basinger u ovoj snažnoj priči snimljenoj prema bestseleru "The Mermaid Chair."

Nakon što joj kćer ode na školovanje, potištena kućanica Jessie Sullivan (Kim Basinger) odluči se vratiti u rodni grad i brinuti za svoju staru majku. Kada sazna da bolesna majka postaje mentalno sve nestabilnija, Jessie se počinje pripremati na teške trenutke koji je čekaju. Uskoro otkriva mračne tajne svoje obitelji i upoznaje zgodnog redovnika (Alex Carter). U tjednima koji slijede, Jessie će doživjeti promjene koje će joj otkriti  smisao života.

Roman "Sirenin stolac", američke spisateljice Sue Monk Kidd, 2005. je zasjeo na prvo mjesto ljestvice New York Timesa, osvojio nekolicinu nagrada i bio preveden na čak 23 jezika. Potaknuti uspjehom knjige, filmaši već iduće godine snimaju istoimeni televizijski film u kojem je Oscarom nagrađena Kim Basinger upriličila ženu koja povratkom u rodno mjesto otkriva strast, sebe i tajne obitelji koje su dugo bile sakrivene. U ostalim ulogama, u ovoj dirljivoj romantičnoj drami, pojavljuju se izvrsni Hugh Sullivan, kao redovnik koji je očarao Jessie Sullivan, te njen suprug,  kojeg tumači Bruce Greenwood.


Komentari (0)

Foto