Scooby Doo 2 (2004)

SCOOBY DOO 2: MONSTERS UNLEASHED (Originalni naziv)

komedija avantura fantastika

Drugi nastavak priče o najhrabrijoj i najsmiješnijoj skupini istjerivača duhova

 
Režija: Raja Gosnell
Scenarij: William Hanna, Joseph Barbera
Uloge: Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard, ...

Filmografija

Jedna od najpoznatijih radionica animiranog filma, Hanna&Barbera, predstavlja nam nastavak legendarnog filma Scooby Doo, temeljenog na istoimenoj animiranoj seriji. Nakon odličnog uspjeha prvog dijela, čija je zarada premašila vrtoglavih 400 milijuna dolara snimljen je i ovaj drugi nastavak priče o detektivu Scooby Doo i njegovoj neustrašivoj skupini istjerivača duhova. Iako je prvi dio kritiku u mnogočemu razočarao, nastavak je dočekala širokih ruku i s lijepim atributima - bolji scenarij, mnogo više strašnijih i smješnijih trenutaka i puno više misterija.

Najveći neprijatelji duhova i čudovišta su se vratili. Fred (Freddie Prinze Jr.), Daphne (Sarah Michelle Gellar), Velma (Linda Cardellini), Shaggy (Matthew Lillard) i nezaboravni pas Scooby Doo opet su u akciji. Ova hrabra skupina posjećuje izložbu postavljenu  njima i njihovim neustrašivim avanturama u čast. No ugodna zabava brzo će se pretvoriti u pravu noćnu moru kada posjetitelji shvate kako izloženi duhovi nisu replike, već živi primjerci. Duhovi ubrzo pobjegnu i postanu najveći strah stanovnika Coolsvilla, a Scooby Doo i njegovi prijatelji su posramljeni pred cijelom javnosti. Da stvar bude gora, novinarka Heather Jasper-Howe (Alicia Silverstone), koja ih je uzela na pik, pred čitavim je gradom dovela u pitanje njihovu sposobnost i kvalitetu služenja gradu. Kako bi nanovo osvojili simpatije i povjerenje svojih sugrađana, jedino što im preostaje je pouzdati se u svoje detektivske sposobnosti i pronaći osobu koja je stvorila sav taj kaos i koristi čudovišta kako bi preuzela kontrolu nad gradom.

Ljubitelji originalne istoimene animirane serije svakako će uživati u mnogim likovima strašnih i smiješnih duhova koji se i ovdje pojavljuju. Naslovne uloge podijelili su supružnici Sarah Michelle Gellar ("Buffy - ubojica vampira") i Freddie Prinze Jr. ("Ona je sve to"), te fantastični Matthew Lillard, koji je vrhunski odradio ulogu Shaggyja ostajući neviđeno vjeran liku iz crtića.  Osim njih, u ulozi Velme zablistala je Linda Cardellini ("Hitna služba"), a pridružuje im se i poznata Alicia Silverstone, koja glumi novinarku. I u drugom dijelu režiju potpisuje Raja Gosnell, redatelj filmova "Kuća debele mame", "Nikad se nisam poljubila" i "Sam u kući 3".


Komentari (1)

Foto