Pasija, 1. dio (2008)

The Passion (Part 1 Of 2) (Originalni naziv)

drama

Pogled na posljednji tjedan Isusova život

 
Režija: Michael Offer
Scenarij: Frank Deasy
Uloge: Joseph Mawle, Ben Caplan, Stuart Kidd, James Nesbitt, Paul Nicholls

Filmografija

Pasija je hrabra drama o posljednjem tjednu Isusova života koju je napisao scenarist i dobitnik Emmyja Frank Deasy (Prime Suspect 7). Premijerno će Pasija biti prikazana u Svetome tjednu 2009. na HBO-u. Vizualno upečatljiva i koloristički snažna, priča svoje korijene pruža u kaotičan svijet iz kojega je potekla – u Jeruzalem tijekom blagdana Pashe. Smještena u politički i povijesni okvir vremena, ona kombinira narativnu napetost i tematsku snagu kako bi prikazala događaje koji su se dogodili toga tjedna.

Doba je Pashe u Jeruzalemu, a grad je pun hodočasnika. Stresno je to doba za one koji su zaduženi za očuvanje reda – poput Pilata , rimskoga prefekta, i visokoga svećenika Kajfe.  Dolazak propovjednika iz Galileje, Isusa, izaziva veliko uzbuđenje kada on uđe u grad kroz istočna vrata na magarcu, ostvarujući proročanstvo o dolasku Mesije. Za Isusovu družbu učenika, koji su proveli nekoliko teških mjeseci na cesti, ovo je trenutak koji su čekali, ali nitko od njih i ne sluti što ih čeka sljedeći tjedan.

Kajfa postaje sve uznemireniji da će Isusovo propovijedanje  izazvati nemire i dovesti ovamo Rimljane, a kada se učini da Isus prijeti Hramu, bit će to posljednja kap. Dok Isus pokušava objasniti svoju sudbinu svojim učenicia, Kajfa saziva vijeće i suočava ih s izborom. Dok se Pasha približava, donesena je i sudbonosna odluka, a Juda se nađe u nemogućem položaju.


Komentari (0)

Foto