Umorstvo u ulici Morgue (1986)

Murders in the Rue Morgue (Originalni naziv)

horror kriminalistički

Dvojica detektiva pokušavaju riješiti misterij strašnog ubojstva majke i kćeri

 
Režija: Jeannot Szwarz
Scenarij: Edgar Allan Poe, David Epstein
Uloge: Val Kilmer, George C. Scott, Rebecca De Mornay, Ian McShane, Neil Dickson...

Filmografija

Glasovita priča Edgara Allana Poea, Ubojstva u Ulici Morgue, ekranizirana je više puta i uvijek je iznova intrigantna i napeta. U ovoj verziji redatelja Jeannota Szwarca okupljena je izvrsna glumačka ekipa, prije svega G. C. Scott, te R. de Mornay, V. Kilmer i I. McShane.

Pariz 1899. godine. Claire Dupin (R. De Mornay) dolazi iz kazališta sama, jer se njezin zaručnik, Adolphe le Bon, bez objašnjenja nije pojavio. Njezin otac, umirovljeni policijski inspektor Auguste Dupin (George C. Scott), zabrinut je i ne dopušta joj da noću sama pješači pariškim ulicama. I baš sljedeće večeri u Ulici Morgue ubijene su dvije žene, majka i kći. Mjesto zločina ne otkriva ništa osim mnogo krvi. Policijski perfekt (I. McShane), koji zbog ljubomore ne podnosi umirovljenog inspektora Dupina, tapka u mjestu, ali ne želi prihvatiti Dupinovu pomoć, iako je inspektor Dupin poznat po tome da nijedan slučaj nije ostavio neriješenim.

Da stvar bude gora, za ubojstva je optužen Clairein zaručnik, koji je, kao bankarski činovnik, dobio zadatak da nesretne žene prati kući, jer su uza se imale veliku količinu zlatnika. Ipak, zlato nije ukradeno. Claire moli oca da istraži zločin i oslobodi njezinog zaručnika, a on nevoljko pristaje. Pomaže mu Philippe Huron (V. Kilmer), s čijim je pokojnim ocem nekada radio...
 


Komentari (0)

Foto