Manje od ništice (1987)

LESS THAN ZERO (Originalni naziv)

drama romantika kriminalistički

Brucoš dolazi u rodni grad kako bi zajedno s bivšom djevojkom spasio prijatelja od kokaina

 
Režija: Marek Kanievska
Scenarij: Harley Peyton, Bret Easton Ellis
Uloge: Andrew McCarthy, Jami Gertz, Robert Downey Jr., James Spader, Michael Bowen

Filmografija

Nastao prema debitantskom izdanju Breta Eastona Ellisa, "Manje od ništice" vodi nas u uvijek rado viđen Los Angeles, centar zvjezdanog života, ludih zabava i sunčanih plaža. No ovo je putovanje u njegove mračne dijelove, koje će zaviriti u dvorišta luksuznih vila i otkriti tajne bogatih obitelji čija je svakodnevica ispunjena problemima, nihilizmom i depresijom.

Završetak prvog tromjesečja prve godine novog života na studiju brucoš Clay (Andrew McCarthy)  odlučio je obilježiti posjetom obitelji i prijateljima u rodnom Los Angelesu. No  ondje ga dočekaju vijesti kojima se nije nadao pa se Clay upita je li povratak uopće bio dobra ideja. Naime, njegova bivša djevojka Blair (Jamie Gertz) sada je u vezi s njegovim nekadašnjim najboljim prijateljem Julianom (Robert Downey Jr.). Da stvari budu gore, Julian je postao teški ovisnik o kokainu i tone u svijet droge i dugova. Osim toga, svakim danom sve više gubi kontrolu nad vlastitim životom, a kako bi vratio dugove dileru (James Spader), upušta se u mušku prostituciju. Odlučni da spase prijatelja, Clay i Blair morat će započeti tešku borbu za njegov život.

Uloge su podijelili  James Spader ("Pravda za sve"), Jami Gertz ("Ally McBeal"), Andrew McCarthy i Robert Downey Jr., koji je čak dva puta nominiran za Oskara. Jedan od prvih filmskih nastupa, iako u tek nekoliko kadrova, zabilježio je i jedan od najpopularnijih glumaca današnjice, Brad Pitt.


Komentari (0)

Foto