Veliki film (2007)

Epic Movie (Originalni naziv)

komedija avantura

Još jedna zabavna parodija na brojne uspješne holivudske blockbustere

 
Režija: Aaron Seltzer, Jason Friedberg
Scenarij: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Uloge: Kal Penn, Jennifer Coolidge, Fred Williard, Jayma Mays, Crispin Glover, ...

Filmografija

Redateljsko-scenaristički tim, Jason Friedberg i Aaron Seltzer, donose nam još jednu neuspješnu komediju koja pokušava ismijati znatno uspješnije filmove.

Četvero siročadi - jedno od njih je jedina preživjela žrtva napada zmija u zrakoplovu, drugo je odgojio kurator u Louvreu, treće je uteklo iz svijeta nemilosrdnog wrestlinga, a četvrto je sasvim prosječni član zajednice mutanata, posjećuju tvornicu čokolade u kojoj pronađu čarobni ormar pomoću kojeg odlaze u magični svijet Gnarnije. Kako bi savladali Bijelu vješticu (Jennifer Coolidge), koja terorizira Gnarniju, četvorka se mora udružiti s karizmatičnim gusarom i grupom mladih nadobudnih čarobnjaka.
Prošlo je deset godina od pojavljivanja "Mrak filma", a prepoznatljiv rukopis autora i redatelja Jasona Friedberga i Aarona Seltzera i dalje je neodoljivi poziv, uglavnom tinejdžerima, na urnebesnu filmsku zabavu. Omiljena meta prije spomenutog dvojca aktualni su filmski hitovi i trendovi, pa je tako prošle godine popularna "Sumrak saga" dobila svoju parodiju u filmu "Bez ugriza, molim!". Osim prije spomenutih naslova, Friedberg i Seltzer zaslužni su za "Film za upucanje", te za urnebesni "Veliki film", u kojem su se dotakli brojnih holivudskih blockbustera. "Da Vincijev kod", "Pirati s Kariba" te mnogi drugi filmski hitovi našli su se na udaru autora, koji jednostavno uživaju izrugivati se holivudskim uspješnica, a gledatelje častiti svojom vizijom istih.


Normal
0
21


false
false
false







MicrosoftInternetExplorer4






/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}


Komentari (2)

Foto