Mali Nemo: Avantura u Zemlji snova (1989)

LITTLE NEMO: ADVENTURES IN SLUMBERLAND (Originalni naziv)

animirani avantura fantastika

Maleni dječak nađe se u čudesnoj Zemlji snova gdje mora pobjediti zlog kralja Noćne More

 
Režija: Masami Hata, William T. Hurtz
Scenarij: Ray Bradbury, Winsor McKay
Uloge: Gabriel Demon, Mickey Rooney, Rene Auberjonois, Danny Mann, Laura Mooney, ...

Filmografija

"Little Nemo: Adventures in Slumberland" dražestan je animirani film ugodnoga ozračja i vrlo lijepe, optimistične poruke. Film je to redatelja Masami Hate i Williama T. Hurtza, čiji su likovi, kao i glavnina priče, ostvareni po predlošku stripa istoimenog naslova Windsora McKaya.

Nemo je dječak kojega muče noćne more. Jedne noći, a da ni sam ne zna kako, posjete ga profesor i djevojčica Bonbon, izaslanici Zemlje snova u koju je on pozvan po nalogu kraljeve kćeri da se s njom igra. Iako mu je sve u početku neobično, on pristane poći s njima i tako uplovi u svijet na oblacima, u kojemu ga svi, uključujući i kralja i princezu, prekrasno dočekaju. Sprijatelji se s princezom i sve upućuje na to da će sve biti divno, ali kralj Noćne More spremio mu je zamku...

Doživjevši veliki uspjeh u američkim i japaskim kinima, kao i potom diljem svijeta, film je osvojio nagradu publike na amsterdamskom Cinekid festivalu, uz još neke nominacije na drugim festivalima. Uz vrlo dobru glazbu (koju potpisuju američki skladatelji Sherman Brothers) i dobro ispričanu priču, odlika filma su iznimno simpatični likovi koji šire dobro raspoloženje.


Komentari (0)

Foto