Opasni snovi (2002)

Doctor Sleep (Originalni naziv)

horror

Hipnoterapeut koji vidi misli svojih pacijenata upusti se u lov za serijskim ubojicom

 

Inspiriran knjigom Madison Smartt Bella, Opasni snovi je jezovit psihološki triler prema scenariju Williama Brookfielda i Nicka Willinga.Goran Višnjić, redatelj filma Nick Willing te Simon Boswell koji je radio glazbu za film, osvojili su nagrade na Pariškom filmskom festivalu 2004. godine.

Hipnoterapeut dr. Michael Strother (Goran Višnjić) ima opasan dar - vidi misli svojih pacijenata. Dok u odvikavanju od pušenja pomaže detektivki Janet Losey (Shirley Henderson), koja radi na slučaju nestale djevojčice Heather, ima viziju djevojčice koja pluta ispod površine vode. Kad je nakon nekoliko dana pronađu, djevojčica je nijema i zbog traume koju je proživjela uopće ne govori, a jedini ključ zagonetke možda leži u misterioznim znakovima na njenim rukama.
Uobičajena policijska istraga nije dala rezultata, pa Losey zatraži Michaelovu pomoć u nadi da će on potaknuti djevojčicu da progovori. Kad se to napokon dogodi, ono što Heather govori potpuno je nesuvislo, sve dok Michael ne shvati da se radi o magičnim riječima. Putem Interneta Losey stupi u kontakt s Elliotom (Paddy Considine), vlasnikom bizarnog dućana s igrama. Budući da je upućen u ezoterične religije, on uspije prepoznati da su riječi koje izgovara Heather i simboli na njenim rukama povezani s drevnim obredima...

Komentari (0)

Foto