Skrivena meta (2006)

VANISHED (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Iskusni FBI agent i ambiciozna novinarka razotkrivaju spletke u samom vrhu američkog društva

 
Režija: Mimi Leder, Josh Berman, Chuck Pratt Jr, ...
Scenarij: Josh Berman, Carla Kettner, Jay Beattie
Uloge: John Allen Nelson, Joanne Kelly, Gale Harold, Rebecca Gayheart, ...

Filmografija

U svijetu u kojem je sprega visoke politike i ozbiljnoga kriminala neminovna, svi su sumnjivi i nitko nije siguran. "Skrivena meta" izvrsna je dramska kriminalistička serija o spletkama u samom vrhu američkog društva, koja će nam pokazati kako svatko na svijetu ima svoje tajne, a uspjeh ovisi o vještini njihova prikrivanja.

Meteorski brzo napredovanje političke karijere američkog senatora Jeffreyja Collinsa (John Allen Nelson) naglo prekine tajanstveni nestanak njegove prekrasne mlade žene Sare (Joanne Kelly), za kojom se u potragu daju brojne policijske snage, kao i agenti tajnih službi. Potraga za Sarom, međutim, ujedno će i poljuljati sigurno tlo pod jednom od najmoćnijih američkih obitelji te razotkriti dokaze čije bi posljedice moglo osjetiti i čitavo društvo. Javnost uskoro doznaje i to kako senatorov sin još uvijek održava kontakt s biološkom majkom te kako senatorova kći ima čudan odnos sa svojim dečkom. Promatrajući cijelu situaciju očima iskusnog FBI agenta Grahama Keltona (Gale Harold) te ambiciozne novinarke Judy Nash (Rebecca Gayheart), gledatelji će iz prve ruke otkrivati što se to zbiva iza zatvorenih vrata obiteljskog zdanja Collinsovih.

Spajajući preciznost istražnog postupka nalik onima u slavnoj franšizi "CSI", neumoran ritam kultne serije "24", finalni domet intriga jednak onome u "Da Vincijevom kodu" te tajnovito obiteljsko okruženje karakteristično za sapunice iz svijeta bogatih, autor Josh Berman postigao je da "Skrivena meta" svježim pristupom, prvorazrednim produkcijskim uvjetima te iznimno kreativnim timom suradnika koji stoje iza nje postane jedna od najzanimljivijih serija aktualne američke televizijske scene. Glavni zaplet obogaćuje se u svakoj epizodi tako da se na svaki dobiveni odgovor pojavljuje i novo pitanje jer svaki put kada se neki od likova približi istini, i sam postaje potencijalna meta. Stoga vas ne treba čuditi što ćete svaku novu epizodu očekivati s nestrpljenjem. 

Kvalitetnu glumačku ekipu predvode Gale Harold, najpoznatiji po nastupu u kultnoj seriji "Deadwood" te Rebecca Gayheart, koju smo imali prilike gledati u serijama kao što su "Beverly Hills", "Reži me" ili "Invazija". John Allen Nelson, koji glumi senatora Collinsa, pojavio se u mnogo serija, ali zasigurno je najpoznatiji po nastupu u "24". Poznata lica Eddieja Cibriana ("Invazija", "Sunset Beach"...), Penelope Ann Miller ("Carlitov način", "Policajac iz vrtića'") ili Ming-Na ("Hitna služba"...) pokazuju kako ništa nije prepušteno slučaju pa su i za, uvjetno rečeno, manje uloge birani iskusni glumci i glumice. S druge strane, mlađi članovi ekipe, kao što su Margarita Levieva, Robert Hoffman ili Joanne Kelly, pokazali su dovoljno da ih  "Skrivena meta" sigurno usmjeri ka daljnjim nastupima na filmu i televiziji.


Komentari (0)

Foto