Savršena meta (2007)

SHOOTER (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Snajperist koji živi samotnjačkim životom uvučen je u smrtonosnu teoriju zavjere

 
Režija: Antoine Fuqua
Scenarij: Jonathan Lemkin, Stephen Hunter
Uloge: Mark Wahlberg, Michael Pena, Danny Glover, Kate Mara, Elias Koteas

Filmografija

Redatelj Oskarom nagrađenog filma "Dan obuke" donosi nam ovaj napeti akcijski triler o izdanom čovjeku koji je posvetio svoj život domovini i za to platio neviđenu cijenu.

Kada misija američke vojske u Etiopiji krene po zlu, njihov najbolji snajperist Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) ostavljen je na milost i nemilost u neprijateljskoj zemlji. Razočaran u sustav i vrijednosti američke vojske, Swagger nestaje bez traga i započinje samotnjački život duboko u šumama Rocky Mountainsa, daleko od svih veza s američkom vladom i vojskom. Tri godine kasnije pronalazi ga pukovnik Isaac Johnson (Danny Glover) i moli ga da se vrati u službu kako bi spriječio atentat na američkog predsjednika. Swagger pristaje, no ubrzo shvaća da je upleten u teoriju zavjere i da atentat nije planiran predsjednika, već na drugu važnu osobu. Ostaje mu malo vremena da razotkrije zavjeru u koju su upleteni neki od visoko pozicioniranih vladinih dužnosnika, a svi putovi vode ga u Etiopiju.
Naslovna uloga pripala je holivudskom dobrom dečku, Marku Wahlbergu, kojeg mnogi nazivaju nasljednikom Brucea Willisa. Iako mu uloga izdanog domoljuba nije donijela predviđenu nominaciju za Oscara, kao što je to bilo s filmom "Pokojni", Wahlberg je pokupio odlične komentare od strane kritike. U vrhunskom nastupu pridružuju mu se Danny Glover ("Smrtonosno oružje"), Rhona Mitra ("Reži me"), Michael Pena ("Babel") te Rade Šerbedžija. "Savršena meta" je inteligentan triler koji će vas natjerati na razmišljanje, fascinirati neočekivanim zapletima, ali i oduševiti scenama adrenalina.

Komentari (10)

Foto