Bijeg iz Alcatraza (1979)

Escape From Alcatraz (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Lukavi pljačkaš i osuđenik zloglasnog Alcatraza razradio je uspješan plan za bijeg

 
Režija: Don Siegel
Scenarij: J. Campbell Bruce, Richard Tuggle
Uloge: Clint Eastwood, Patrick McGoohan, Roberts Blossom, Jack Thibeau, Fred Ward...

Filmografija

Rekli su da nitko nije uspio pobjeći iz Alcatraza i da nitko nikada neće. Ovo je istinita priča o skupini zatvorenika koji su to pokušali.

Frank Morris (Clint Eastwood) bivši je pljačkaš banaka te dosada uspješan bjegunac iz nekoliko američkih zatvora. No to bi se trebalo promijeniti njegovim dolaskom u Alcatraz, najstroži i najbolje čuvani zatvor na svijetu. Ali Frank ne odustaje te okuplja skupinu zatvorskih kolega uz koje pažljivo planira bijeg iz zatvora iz kojeg navodno nitko nije uspio pobjeći.
Peta suradnja proslavljenog američkog redatelja Dona Siegela i veterana filmskog platna te četverostrukog dobitnika Oskara, Clinta Eastwooda, urodila je napetom akcijskom dramom o snu mnogih zatvorenika koji su bili čuvani među zidovima nekada najstrašnijeg zatvora na svijetu. Inspiriran istinitim događajem, film je i sniman na originalnoj lokaciji, u danas zatvorenom Alcatrazu, nekadašnjem leglu najgorih kriminalaca. Ova akcijska drama, koju lako možemo svrstati u tzv. "zatvorski podžanr", isprepletena je dramatičnim pričama glavnih junaka, sukobima između zatvorenika te sadističkim ispadima zatvorskih čuvara.

Komentari (15)

Foto