Osumnjičeni (2004)

Suspect Zero (Originalni naziv)

triler

FBI-ev agent istražuje ubojstva za koja se ispostavi da su povezana sa njegovom prošlošću

 
Režija: E. Elias Merhige
Scenarij: Zak Penn
Uloge: Aaron Eckhart, Ben Kingsley, Carrie-Anne Moss, Harry Lennix, ...

Filmografija

Nakon nezakonitog uhićenja agenta Thomaa Mackelwaya degradiraju i pošalju u udaljenu podružnicu u Albuquerque.Prvog dana na novom poslu istražuje kako se činilo jedno od tri nasumična ubojstva.Kako istraga napreduje ispostavi se da ubojstva nisu nasumična i da imaju poveznicu sa agentovom prošlošću.

Kada FBI- ev agent Thomas Mackelway (Aaron Eckhart), Raymondu Starkeyju (Keith Campbell) uskrati prava tijekom nezakonita uhićenja, Starkey je oslobođen, a Mackelwaya degradiraju i pošalju u udaljenu podružnicu u Albuquerque. Prvog dana na poslu Mackelway istražuje ubojstvo trgovačkog putnika Harolda Specka (Kevin Chamberlin) za koje se ispostavi da je prvo od, kako se činilo, tri nasumična ubojstva. Možda ubojstva uopće nisu nasumična, a posljednja je žrtva Mackelwayjev neprijatelj Raymond Starkey.
Zadatak na kojem radi potpuno ga iscrpi, a i prošlost ga progoni. Dok pokušava naći poveznicu između žrtava koja bi ga mogla odvesti do ubojice, glava mu neprestano pulsira. Slučaj postaje strašan i osoban, a svega je svjesna i njegova partnerica, koja zna za Mackelwayjevu prošlost i demone koji ga progone. Baš kao i Mackelwaya, i nju privuče labirint jezivih tragova koji upućuju na zagonetnog Benjamina O Ryana. Jasno je da je O Ryan povezan s ubojstvima, a vrlo je moguće da skriva i strašnu povezanost s Mackelwayjem.

Komentari (0)

Foto