Zauvijek Lulu (2000)

Forever Lulu (Originalni naziv)

komedija romantika

Novinar saznaje da ima 16-godišnjeg sina sa starom ljubavi iz srednjoškolskih dana

 
Režija: John Kaye
Scenarij: John Kaye
Uloge: Melanie Griffith, Ryan Bollman, Lee Garlington, Patrick Swayze, ...

Filmografija

Realiziran u produkciji tvrtke Green Moon, producentske kompanije Melanie Griffith (Čudesna djevojka, Milagro, Vatromet taština, Ničija budala, Dvostruki zavodnik, Lolita, Superstar), supruge Antonia Banderasa, koja je za naslovnu ulogu u hitu “Zaposlena djevojka” Mikea Nicholsa 1989. godine osvojila Zlatni globus te nominacije za Oscara i nagradu BAFTA, debitantski redateljski projekt redatelja i scenarista Johna Kayea (Rafferty and the Gold Dust Twins, American Hot Wax) tematski je intrigantna, nepretenciozna i zanimljiva romantična komedija.

Naočiti Ben Clifton (P. Swayze) uspješan je pisac i TV scenarist iz Los Angelesa oženjen psihijatricom Claire (P. A. Miller), koji jednog dana dozna zabrinjavajuću vijest da je iz sanatorija u San Franciscu pobjegla mentalno nestabilna Lulu McAfee (M. Griffith). Ben se još uvijek sjeća srednjoškolskih dana i davne veze s Lulu, temperamentnom osobom kojoj je u međuvremenu dijagnosticirana shizofrenija. Od ravnateljice sanatorija dozna da je Lulu najavljivala da će ga posjetiti. Kad mu se Lulu ubrzo javi telefonom, Ben s njom dogovori sastanak u jednom restoranu u Hollywoodu. Kad se sretnu, Ben shvati da prema Lulu još uvijek nešto osjeća. No ni ona nije ravnodušna prema njemu, već mašta o obnavljanju njihove veze. Štoviše, Lulu otkrije Benu šokantan podatak da njih dvoje imaju i sina, mladića kojeg je ona nedugo nakon poroda dala na usvajanje, i koji će uskoro navršiti 16 godina. Zaprepašten činjenicom da je otac Martina Ellswortha (J. Gordon-Lewitt), tinejdžera kojeg su podigli Millie (A. Corley) i Jerome Ellsworth (R. Schiff), Ben pristane s Lulu otputovati u Wisconsin i momka iznenaditi na njegov 16. rođendan. Tijekom putovanja neočekivano će im se pridružiti i Claire, zabrinuta za budućnost braka s Benom...
U kreiranju ležerne, nenametljivo režirane i zabavne cjeline redatelj i scenarist John Kaye ponajviše se oslanja na raspoložene glumačke interpretacije i atmosferičnu fotografiju oskarovca Dionea Beebeja (Sudar, Sveti dim, Charlotte Gray, Chicago, Sjećanja jedne gejše). Uz M. Griffith u glavnim ulogama nastupaju P. Swayze (Crvena zora, Prljavi ples, Bratska krv, Duh, Pakleni val, Donnie Darko), za uloge u hitovima "Prljavi ples" i "Duh" nominiran za Zlatni globus, i P. A. Miller (Biloxie Blues, Smrtonosni prasak, Brucoš, Buđenja, Policajac iz dječjeg vrtića, Muzej straha), godine 1994. također nominirana za Zlatni globus za sporednu ulogu u drami "Carlitov način Briana" De Palme.

Komentari (0)

Foto