Tajlandski ratnik (2003)

ONG-BAK (Originalni naziv)

triler kriminalistički avantura

Mladić iz budističkog samostana krene u potragu za lopovima koji su ukrali statuetu Bude

 
Režija: Prachya Pinkaew
Scenarij: Prachya Pinkaew, Panna Rittikrai
Uloge: Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao, Pumwaree Yodkamol, Sukhaaw Phongwilai, ...

Filmografija

Film "Ong-Bak" nakon velikog uspjeha u Tajlandu i jugoistočnoj Aziji, prošao je vrlo dobro i među američkom i europskom publikom. Povoljne ocjene kritike nije zavrijedio samo atraktivno snimljenim prizorima akcije nego i svježim spojem priče o naivnom mladiću u svijetu podzemlja i decentnog humora.Film "Ong-Bak" dobitnik je nagrada na festivalima u Deauvilleu i Sitgesu.

Odrastavši bez roditelja mladić Ting (T. Jaa) našao je zaštitu u budističkom samostanu u jednom tajlandskom selu. Redovnici su ga odgojili u miroljubivom duhu, ali ga i podučili drevnoj obrambenoj vještini muay thai koju nikad ne smije koristiti u napadačke svrhe.

Međutim, selo se nađe na meti trgovca drogom Dona (W. Siriput) koji u korist mafijaša Khom Tuana (S. Phongwilai) odluči ukrasti statuetu Bude čiji nestanak seljanima pretkaže zlo. Stoga Ting krene u Bangkok kako bi pomogao svojim sumještanima i na vrijeme vratio sveti predmet. U nepoznatom se gradu neiskusni mladić odmah nađe na meti kriminalaca među kojima je i "George" (P. Wongkamlao), podrijetlom iz istog sela.

 


Komentari (1)

Foto