Susret u Las Vegasu (1956)

MEET ME IN LAS VEGAS (Originalni naziv)

komedija mjuzikl romantika

Darovita mlada balerina se zaljubljuje u bogatog rančera koji je strastveni kockar

 
Režija: Roy Rowland
Scenarij: Isobel Lennart
Uloge: Dan Dailey, Cyd Charisse, Agnes Moorehead, Lili Darvas, Jim Backus, ...

Filmografija

Nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glazbe (George E. Stoll i Johnny Green), romantična mjuzikl-komedija redatelja Roya Rowlanda (Scena zločina, Witness to Murder, Arrivederci Roma), filmaša koji se pred kraj karijere okušao i u režiji špageti-vesterna, zabavno je, nepretenciozno, ležerno i duhovito ostvarenje. Uz suradnju scenaristice Isobel Lennart (A Stranger in Town, East Side West Side, The Girl Next Door, Smiješna djevojka), tijekom karijere dva puta nominirane za Oscara, redatelj Roy Rowland kreira bogato djelo koje nose raspoložene glumačke interpretacije.

Simpatični Chuck Rodwell (D. Dailey) bogati je rančer i strastveni kockar koji u Las Vegas svrati na dan kad njegov stari prijatelj Tom Culdane (J. Backus) otvara svoju raskošnu kockarnicu u hotelu Sands. Zadovoljan što ponovno vidi staro društvo u kojem je i dobrodušni krupije Lotzi (O. Karlweis), Chuck već prve večeri odluči okušati sreću. Držeći se starog pravila da kockare prati sreća ako nekog drže za ruku, Chuck pored stola za rulet u prolazu iznenadi i za ruku uhvati atraktivnu Mariju Corvier (C. Charisse). Isprva neugodno iznenađena mladićevom nasrtljivošću i neposrednim pristupom, Maria ipak pristane pružiti mu potporu.

A kad Chuck počne redati dobitak za dobitkom, i on i Maria iznenade se tolikoj sreći. Štoviše, čini se da upravo zahvaljujući Marijinoj ruci Chucka prati sretna zvijezda, jer sa svima drugima bilježi samo gubitke. A Maria je darovita balerina, romantična djevojka koja pod vodstvom menadžera Pierrea (P. Henreid) i u pratnji asistentice Sari Hatvany (L. Darvas) nastupa u kockarnici. Kad ju Chuck uz obećanje da će zaraditi nagovori da ga tog dana prati u obilaženju ruleta i kockarskih stolova, Maria ne sluti da će se ubrzo zaljubiti u impulzivnog mladića...

U glavnoj ulozi nastupa D. Dailey (Ziegfeldove djevojke, Zabava je najljepši posao na svijetu, Uvijek je lijepo vrijeme), za ulogu u romantičnoj mjuzikl-komediji "When My Baby Smiles at Me" 1949. nominiran za Oscara, a uz C. Charisse (Ziegfeldove ludorije, Pjevajmo na kiši, Brigadoon, Svilene čarape, Djevojka za zabavu, Dva tjedna u drugom gradu), jedan od holivudskih seks-simbola 50-ih i 60-ih godina, njegova je partnerica i A. Moorehead (Građanin Kane, Veličanstveni Ambersonovi, Jane Eyre, Johnny Belinda, Sve što nebo dopušta), tijekom karijere čak četiri puta nominirana za Oscara. Efektnu filmsku fotografiju potpisuje Robert J. Bronner (Zatvorski rock´n´roll, It Started with a Kiss, Džep pun čuda), a glazbu za Oscara nominirani George E. Stoll (Nađimo se u St. Louisu, Osvajanje Eddiejeva oca) i četverostruki oskarovac Johnny Green (Veliki Caruso, Amerikanac u Parizu, Priča sa zapadne strane, I konje ubijaju, zar ne).


Komentari (0)

Foto