Dosje kuhinja (2005)

KITCHEN CONFIDENTIAL (Originalni naziv)

komedija

Talentirani mladi kuhar koji je dotaknuo dno odlučno se želi vratiti u gastronomski vrh

 
Režija: Michael Spiller, Lev L. Spiro, Darren Star
Scenarij: Anthony Bourdain, David Hemingson, Joshua Sternin
Uloge: Bradley Cooper, John Cho, Bonnie Somerville, Jaime King, Owain Yeoman, ...

Filmografija

Humoristična serija "Dosje kuhinja" utemeljena je na autobiografskom bestseleru slavnog kuhara Anthonyja Bourdaina dok su izvršni producenti serije glasoviti Darren Star koji je producirao "Beverly Hills", "Melrose Place" i "Seks i grad", te i Dave Hemingson koji se dokazao na serijama "Just Shoot Me!" i "American Dad".

Serija "Dosje kuhinja" otkriva tajne poslovanja restorana kroz zabavnu priču o darovitom kuharu koji je odlučan vratiti se na gastronomski vrh. Kuhar Jack Bourdain (kojega glumi jedan od trenutno najseksipilnijih holivudskih glumaca Bradley Cooper) doživio je golem uspjeh kao mladić. No nažalost, kulinarski genij uveo ga je u alkohol, lov na suknje i drogu. Ta su ga pretjerivanja naposljetku odvela u propast.

Pošto je dotakao dno i odlučio se otrijezniti, mogao je dobiti samo posao za široke mase u jeftinom restoranu uređenom na temu opere. Jacku se iz vedra neba pruži prilika da se vrati u igru kao glavni kuhar u vrhunskom njujorškom restoranu. Na brzinu sastavi ekipu otpadničkih kolega iz prošlosti, uključujući kuharske majstore Stevena (Owain Yeoman) i Setha (Nicholas Brendon), te početnika zaduženog za tjesteninu Jima (John Francis Daley). U pustolovini sudjeluju i hostesa Tanya (Jaime King) te Mimi (Bonnie Sommerville), predivna kći vlasnika restorana koja ne može dočekati da Jack doživi peh.


Komentari (0)

Foto