Sudac John Deed (2001)

JUDGE JOHN DEED (Originalni naziv)

drama

Priča o sucu kojega strast za pravednošću često dovodi u sukob s kolegama, obitelji i ljubavnicama

 
Režija: Andy Hay, Steve Kelly, Darcia Martin
Scenarij: G.F. Newman
Uloge: Martin Shaw, Murray Head, Mido Hamada, Juliet Aubrey, Caroline Langrishe, ...

Filmografija

Za suca Johna Deeda slijediti slovo zakona zna biti problem uslijed urota i skandala koji preplavljuju sudnicu. Strast za pravdom Deeda često dovodi u sukob s kolegama, obitelji i životnom partnericom – je li sve pošteno u provođenju pravde? U petoj sezoni serije slučajevi našemu sucu nikad nisu bili teži.

Kada ga pošalju u Haag kao britanskog predstavnika na Međunarodnome sudu za ratne zločine, sudac John Deed sudi mladome vojniku za zločine počinjene u Iraku. Ironično, na kraju se ispostavlja da Deed brani britansku vladu. Zatim otkriva da je vlada dopustila da se mladiću sudi kako bi umirila radikalnog šijitskog vjerskog vođu. Uz pomoć sve opasnije milicije vođa se bori za vlast u zemlji bez učinkovite vlade. Deed otkriva vojne i vladine tajne od velikog značenja.

Deed se suočava s još jednom teškom i iznimno osjetljivom dilemom kada ga Jo Mills zamoli da ponovno otvori slučaj vojnika oboljelog od cjepiva koje je primio u vojsci, nakon čega je počinio samoubojstvo. Jo želi saznati zašto je vojniku uskraćena pravna pomoć. Deed riskira težak skandal odlukom da je jedini način da se pravno zadovolji obitelj preminuloga taj da se suca koji je donio presudu optuži za predrasude. Nakon što se udubi u slučaj i otkrije mračne činjenice, država ga odluči zaustaviti pod svaku cijenu, uz šokantne posljedice.


Komentari (0)

Foto