Tristan i Isolde (2006)

Tristan & Isolde / TRISTAN AND ISOLDE (Originalni naziv)

akcija drama avantura

Priča o britanskom vitezu i zabranjenoj ljubavi između njega i kćeri irskog vladara

 
Režija: Kevin Reynolds
Scenarij: Dean Georgaris
Uloge: James Franco, Sophia Myles, Rufus Sewell, David O'Hara

Filmografija

Film Tristan i Isolde redatelja Kevina Reynoldsa priča je o borbi za opstanak, domoljublju, krvavim bitkama u kojima se bori za goli život, o legendama ali prije svega to je priča o istinskoj i nažalost zabranjenoj ljubavi koja će se izdignuti iznad svakih granica.

Nakon pada Rimskog carstva, oslabljena Britanija, podijeljena između nekoliko klanova, na stalnom je udaru Irske. Britanski vođa Marke (R. Sewell) sastaje se s drugim klanskim vođama u pokušaju ujedinjenja zemlje, no mnoge od njih su napali i ubili Irski vojnici predvođeni strašnim Morholtom. Marke u jednoj bitci gubi ruku braneći mladoga Tristana (J. Franco) koji je upravo izgubio roditelje i kojega je on odgojio kao da mu je vlastiti sin. Godinama kasnije, nakon još jednog napada Iraca, Tristan spašava svoje zarobljene ljude i ubija Morholta, kojemu je obećana prekrasna Irska princeza Izolda (S. Myles). Okrznut otrovnim Morholtovim mačem, Tristana njegovi ljudi proglašavaju mrtvim i obredno ga polažu na splav. No, Izolda ga pronalazi i liječi. Između njih će se razviti snažna ljubav...
Tristan & Isolde odličan je povijesni film, adaptacija poznate legende o ljubavi britanskoga viteza Tristana i irske princeze Iseult. Ovaj je film režirao američki redatelj Kevin Reynolds, već okušan u režiranju povijesnih filmova (Robin Hood: princ lopova, Grof Monte Christo), a u njemu glume vrsni glumci James Franco (Spider Man, Milk), Sophia Myles (Thunderbirds) i Rufus Sewell (The Legend of Zorro). Film su raskošno producirali Ridley i Tony Scott.

Komentari (3)

Foto