Grupna terapija (2007)

HELP ME, HELP YOU (Originalni naziv)

komedija

Priča o nesretnom, ekscentričnom terapeutu i njegovoj grupi totalno "skrenulih" pacijenata

 
Režija: Jennifer Konner, Alexandra Rushfiled, Alex Reid
Scenarij: Jennifer Konner, Alexandra Rushfield, ...
Uloge: Ted Danson, Charlie Finn, Jim Rash, Suzy Nakamura, Darlene Hunt, ...

Filmografija

Hej, pa tko je tu lud? Odgovor na ovo pitanje potražite u novoj RTL-ovoj humorističnoj seriji o najsmješnijem terapeutu na svijetu i njegovoj potpuno otkačenoj grupi pacijenata...

Dobro došli na grupnu terapiju dr. Billa Hoffmana (Ted Danson), uspješnog i cijenjenog terapeuta s poznatom i unosnom praksom. Ovdje se ne radi tek o prosječnom psihologu, radi se o pravom ekscentriku, kojemu bi i samom dobro došli odlasci na psihoterapiju. Naime, u zadnje vrijeme sreća je u potpunosti napustila dom, ali i ordinaciju dr. Hoffmana pa ga je tako pogodio razvod od supruge Anne (Jane Kaczmarek) nakon 25 godina sretnog braka. Glavobolju mu zadaje i kćer koja se viđa sa svojim profesorom psihologije, čovjekom dovoljno starim da joj bude otac. U zadnje vrijeme ruže mu ne cvatu ni u ordinaciji, gdje ga svakodnevno dočekuje prava noćna mora svakog terapeuta - petero potpuno otkačenih pacijenata, sudionika njegove terapije.  

To su Johnatan, Inger, Darlene, Michael i Dave, petero totalno "skrenulih", ali simpatičnih ljudi koji će svom omiljenom terapeutu zadati puno glavobolje. Inger (Suzy Nakamura) je 25-godišnja milijunašica s potpuno nerazvijenim socijalnim vještinama koja nije izašla s dečkom već punih šest godina. Michael (Jere Burns) je uspješni poslovni čovjek s velikim problemom - agresijom, koja na poslu sve više dolazi do izražaja pa je prisiljen sudjelovati u terapiji kako ne bi dobio otkaz. Johnatan (Jim Rash) je samoproglašeni metroseksualac koji je u ozbiljnom negiranju mogućnosti da bi mogao biti gay. Najnoviji pacijent Dave (Charlie Finn) nedavno je pokušao počiniti samoubojstvo probavši skočiti kroz prozor Billove ordinacije. Tu je i nesretna Darlene (Darlene Hunt) koja ima toliko psiholoških problema da ih je teško sve nabrojati, a jedan od njih je i opsjednutost samim dr. Hoffmanom. Otkačena ekipa na brojnim će se seansama svaki put nanovo zapitati: "Hm, tko je ovdje zapravo lud?"

RTL Televizija predstavlja Vam novu zabavnu humorističnu seriju o neobičnom terapeutu i njegovoj smiješnoj skupini pacijenata koji se redovito okupljaju na grupnoj terapiji jadajući se jedni drugima i tražeći odgovore na svoja osobna egzistencijalna pitanja obojena neviđenom dozom humora. Nevino se igrajući sa stereotipima, ljudskim manama i otkačenim osobnostima, mlade autorice i scenaristice Jennifer Konner i Alexandra Rushfiled uspjele su postići čitav niz komičnih zapleta i unijeti originalne šale koje ne djeluju nimalo uvredljivo već jednostavno smiješno.

U ulozi terapeuta gledamo Teda Dansona, nezaboravnog Sama iz "Kafića uzdravlje", dobitnika tri Zlatna globusa i dva Emmyja. Dok se ostatka glumačke postave sjećamo po epizodnim ulogama u raznim kriminalističkim i humorističnim serijama, treba istaknuti nastup poznate komičarke Jane Kaczmarek, slavne mame Lois iz humoristične serije "Malcolm u sredini", u ulozi Billove bivše supruge koja je jedan od glavnih uzroka njegovih neprospavanih noći.

Kako će nesretni dr. Hoffman, čovjek kojem bi i samom dobro poslužila jedna grupna terapija, izaći na kraj s petero čudaka te riješiti sve osobne katastrofe, pogledajte u nezaboravnih trinaest nastavaka "Grupne terapije".


Komentari (0)

Foto