Nevjerojatna gospođica Ritchie (2003)

The Incredible Mrs. Ritchie (Originalni naziv)

drama

Mir i ljubav skladne obitelji pomoći će problematičnom mladiću u povratku na pravi put

 
Režija: Paul Johansson
Scenarij: Paul Johansson
Uloge: Kevin Zegers, Gena Rowlands, James Caan, David Schofield, Leslie Hope, ...

Filmografija

Film "Nevjerojatna gospođica Ritchie" osvojio je dva Emmyja: za glavnu žensku ulogu - Gena Rowlands i za scenarij - Paul Johansson, a za istu nagradu bio je nominiran za režiju i za epizodnu ulogu - James Caan.

Charlie (K. Zegers) je promijenio više škola. I u novoj školi brzo pada u oči zbog neprilagođenog ponašanja. Kad ravnatelj, g. Hewitt (J. Caan), pozove roditelje u školu, postaje jasno da je Charliejevo ponašanje posljedica odnosa u obitelji, razignirane majke (L. Hope) i nasilnog oca (D. Schofield).

Zbog toga ravnatelj povjeruje svom osjećaju da je Charlie u stvari dobro dijete i, umjesto da ga izbaci iz škole, šalje ga gospođi Ritchie (G. Rowlands), koja treba pomoć u vrtu. Gospođa Ritchie ima artrozu i ruke je više ne služe baš najbolje.Ima dvojicu mentalno retardiranih sinova koji pomažu koliko mogu. I ima veliki vrt i cvjetnjak prema kojemu se odnosi kao prema živom biću, jer zna da je u svakom cvijetu dio duše njezinog pokojnog muža.

I uistinu, cvjetnjak pokazuje neobična svojstva, pa i to da se čudesno preko noći obnovi kad ga unište bivši Charliejevi kompanjoni. Charlie se isprva nađe u čudu, okružen retardiranim dečkima, vrtom u kojemu sve buja i ženom koja povremeno u zemlju zakapa komade nakita jer vjeruje da se zemlji treba odužiti za darove koje daje. No malo-pomalo, i on će osjetiti mir i ljubav koji vladaju u skladnoj obitelji gospođe Ritchie.


Komentari (0)

Foto