Promet i plesačica (1996)

Pie in the Sky (Originalni naziv)

komedija romantika

Mladi muškarac opsjednut je dvjema stvarima: prometom i šarmantom plesačicom

 
Režija: Bryan Gordon
Scenarij: Bryan Gordon
Uloge: Josh Charles, Anne Heche, John Goodman, Christine Lahti

Filmografija

Ova simpatična romantična komedija prati ljubavni i poslovni život Charlieja Dunlopa, muškarca koji je od malih nogu opsjednut prometnim statistikama. U jednoj od glavnih uloga se nalazi i višestruko nagrađivani američki glumac, John Goodman.

Kad je riječ o seksu, ljubavi i prometu, prava je umjetnost pogoditi pravo vrijeme. Slobodno pitajte Charlieja Dunlapa. Charlie je začet na prednjem sjedalu Buicka, nakon što se njegovi roditelji u prometu „poljubili“ branicima automobila. Nazovite to slučajnošću ili sudbinom. Bilo kako bilo, Charlie je rođen s neuobičajenim osjećajem za obrasce u prometu i došao je na svijet prepun gužvi.

Dok ostala djeca skupljaju sličice iz žvakaćih guma, Charlie prikuplja prometne informacije – trajanje svjetala na semaforu, krkljanaca na križanjima te brzina dolaska obavijesti o prometnoj nezgodi. Dok njegovi prijatelji na TV-u gledaju svoje heroje, igrače baseballa, Charlie na radiju sluša dnevna izvješća o stanju u prometu koje priprema njegov heroj, njegov mentor, njegov „Elvis“--"Sky King" Alan Davenport.

Međutim, kad Charlie napuni 10 godina, otkrije da je jednako zaokupljen nečim što će također postati predmet njegove životne preokupacije – djevojčicom po imenu Amy. Kako godine prolaze, Charlie ulazi i izlazi iz malih životnih gužvi, a njegova strast prema prometu i ljubav prema Amy nastavljaju dalje jednakom snagom. Na kraju suočen s potrebom da se napokon odluči što će sa svojim životom, Charlie shvaća  da je odrastanje jednako vožnji po autocesti – stani, a potom slobodno vozi čitavim putem.


Komentari (0)

Foto