Neodoljive budale (1998)

Half baked (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Tri tupavca odluče prodavati drogu kako bi svog prijatelja izbavili iz zatvora

 
Režija: Tamra Davis
Scenarij: Dave Chappelle, Neal Brennan
Uloge: Dave Chappelle, Guillermo Díaz, Jim Breuer, Harland Williams, Rachel True...

Filmografija

Kenny slučajno usmrti policijskog konja te završi u zatvoru.Kaucija je određena na milijun dolara.Njegovi prijatelji odluče se preprodavati marihuanu kako bi skupili novac za kauciju i izvukli ga iz zatvora prije nego ga što ga se dočepa Nasty Nate.

Kako bi spasili svog prijatelja, popušit će apsolutno sve!

Nakon što sasvim slučajno ubije policajčeva konja koji boluje od dijabetesa, hraneći ga slatkišima, Kenny (Harland Williams) biva osuđen na zatvorsku kaznu, a jamčevina iznosi čak milijun dolara! Znajući kako ga moraju spasiti prije negoli ga se dočepa zloglasni Nasty Nate (Rick Demas), Kennyjevi prijatelji odlučuju prodati marihuanu koju Thurgood (Dave Chapelle) preuzima kao domar u farmaceutskom laboratoriju. Tijekom svoje misije sprijateljuju se s rap zvijezdom Sir Smoke-A-Lotom (Dave Chapelle), koji im planira pomoći. Thurgood se istovremeno bori i za ljubav Mary Jane Potman (Rachel True), koja, iako kći dilera, ima oštre stavove protiv marihuane.

Kultni primjer takozvane stonerske komedije, "Polukuhan“ redateljice Tamre Davis doista spada u sam vrh svoga pod-žanra, što u ovome konkretnom slučaju ne znači kako ga nadilazi svježim idejama, nego sasvim suprotno - standardne fore i prepoznatljive obrate koristi kao da se izvode po prvi put! Sve to nimalo ne čudi, kada znamo kako iza scenarija stoji slavni afroamerički komičar Dave Chapelle koji je svemu osigurao originalan pristup, a u filmu tumači i dvije različite uloge. Dodatnu zabavu u filmu pružaju i cameo nastupi slavnih prijatelja marihuane kao što su Willie Nelson, Snoop Dogg ili legendarni majstor ovakvih filmova Tommy Chong.


Komentari (0)

Foto