Čista sreća (1991)

PURE LUCK (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Privatni detektiv i računovođa bez sreće kreću u potragu za otetom bogataševom kćeri

 
Režija: Nadia Tass
Scenarij: Francis Veber, Herschel Weingrod
Uloge: Martin Short, Danny Glover, Sheila Kelley, Scott Wilson, Sam Wanamaker, ...

Filmografija

Redateljica Nadia Tass znala je kako je čeka nimalo lak posao kada se odlučila za stvaranje američke verzije poznate francuske komedije "La Chevre" s Pierreom Richardom i Gerardom Depardieuom u naslovnim ulogama. No vješta adaptacija scenarija, mudra redateljska palica i urnebesno smiješna glumačka postava urodili su odličnim remakeom prepunim spontanog humora.

Valerie (Sheila Kelley) je oduvijek imala sve u životu - zdravlje, ljubav, obitelj, prijatelje, hrpu novca - no jedna stvar nikako da prijeđe na njenu stranu. Naime, Valerie je jedna od osoba s najmanje sreće na svijetu. Tijekom posljednje od katastrofa koje su je zadesile na odmoru u Meksiku, nesretna se Valerie ozlijedila, izgubila pamćenje, a pritom je i oteta. Njezin bogati otac (Sam Wanamaker) unajmi privatnog istražitelja Raya (Danny Glover) kako bi pronašao otmičare i spasio njegovu miljenicu, ali svaki pokušaj potrage završava neuspjehom. Mišljenja kako se sličnosti privlače, izbezumljeni se otac odluči na posljednji očajnički potez pa udruži trapavog detektiva sa svojim računovođom (Martin Short), čovjekom kojeg sreća također nikada nije mazila. Nadajući se kako će se dvoje ljudi s toliko malo sreće u životu privući kao magneti, očajni otac nije ni slutio kako je na pomolu prava meksička katastrofa.

Naslovne su uloge podijelila dvojica poznatih komičara - osvajač Emmyja Martin Short, i junak filmskog serijala "Smrtonosno oružje", Danny Glover. Šale koje nas očekuju neće nam samo pokazati kako je to kada nas u potpunosti napusti sreća, već će nam i otkriti kako u takvoj situaciji učiniti gorke trenutke barem mrvicu slađima. 


Komentari (0)

Foto