Usamljeni junak (2002)

Lone hero (Originalni naziv)

akcija drama avantura

Mladić samostalno odluči obraniti mali gradić od nasilne motociklističke bande

 
Režija: Ken Sanzel
Scenarij: Ken Sanzel
Uloge: Lou Diamond Phillips, Sean Patrick Flanery, Robert Forster, Tanya Allen, ...

Filmografija

Kao i mnogi drugi filmovi, "Usamljeni junak" prilično se napaja na izvoru legendarnog vesterna "Točno u podne", ali klasičnu priču o usamljeniku koji mora obraniti grad ne preuzima slijepo, nego dorađuje finim preokretima u radnji i odličnim glumačkim rolama.

Motoristička banda predvođena nasilnim Bartom (Lou Diamond Phillips) opljačka trgovinu u mirnom gradiću i rani prodavača. Kako bi se osigurali, zaprijete svima prisutnima da će, u slučaju da otkriju policiji tko je odgovoran za pljačku, nauditi njima i njihovim obiteljima. Većina uplašenih ljudi misli ih poslušati, ali John (Sean Patrick Flanery) nije jedan od njih. Idući put kada vidi pljačkaše, obavi građansko uhićenje pištoljem napunjenim ćorcima. Banda svoga vođu oslobodi iz zatvora i krene u obračun do smrti.

Redatelj i scenarist Ken Sanzel vješt je u građenju napetosti, kao i u orkestriranju akcijskih scena, ali njegove zasluge ponajviše su u tome što je prepoznao kako su Sean Patrick Flanery, kao hrabar građanin, i Lou Diamond Phillips, kao vođa bandita, itekako sposobni film podići na razinu o kojoj srodni naslovi teško mogu i pomišljati.


Komentari (0)

Foto