Eragon (2006)

Eragon (Originalni naziv)

akcija avantura fantastika

Kada nastupi mračno doba posljednji zmaj i novi jahač moraju ispuniti drevno proročanstvo

 
Režija: Stefen Fangmeier
Scenarij: Peter Buchman, Christopher Paolini
Uloge: Ed Speleers, Jeremy Irons, Sienna Guillory, Robert Carlyle, John Malkovich

Filmografija

Čarobnjak filmskih specijalnih efekata, Stefen Fangmeier, sjeda na mjesto redatelja u ovoj fantaziji za mlade, o dječaku kojeg će pronalazak jajeta tajnovitog zmaja odvesti na njemu predodređen put da postane Jahač zmajeva i obrani svoj mirni svijet od zlog kralja.

Kraljevstvom Alagaësije vlada zli kralj Galbatorix (John Malkovich), bivši jahač zmaja koji je izdao svoje drugove u želji da se domogne vlasti i moći. Kada dječak Eragon (Ed Speleers) pronađe zmajevo jaje koje je poslala princeza Arya (Sienna Guillory), odluči se brinuti o njemu. Ubrzo nakon rođenja zmajice Saphire (Rachel Weisz - glas), Eragon susreće Broma (Jeremy Irons), koji postaje njegov mentor, a Eragon jahač zmaja, koji će prema drevnom proročanstvu osloboditi svoj narod od tiranina Galbatorixa. Dječak upoznaje pobunjenike te se zajedno s njima bori protiv zlog čarobnjaka Durze (Robert Carlyle) i Galbatorixove vojske.Prema knjizi "Eragon", Christophera Paolinija, koja pripada nedovršenoj tetralogiji "Nasljeđe", snimljena je avanturistička fantazija o svijetu Alagaësije te dječaku sa sela Eragonu i njegovoj zmajici Safiri. U priči o prijateljstvu i izdaji u magičnom svijetu, glavne uloge pripale su Edu Speleersu, Sienni Guillory, odličnom Jeremyju Ironsu u ulozi Eragonovog mentora, Robertu Carlylu kao čarobnjaku u službi zlog vladara, te Johnu Malkovichu u roli beskrupuloznog kralja. Zaljubljenicima u Tolkeinov svijet fantazije, fantastična avantura "Eragon” zasigurno će se svidjeti.
Redatelj Stefen Fangmeiwer, koji se dokazao kao majstor kompjutorske grafike i specijalnih efekata na najvećim holivudskim blockbusterima poput "Terminatora 2", "Jurskog parka", "Savršenoj oluji", "Brzini 2", "Casperu", "Gospodaru i ratniku: Druga strana svijeta", garancija je spektakularnog vizualnog doživljaja.


Komentari (0)

Foto