Oglas donosi smrt (1992)

SINGLE WHITE FEMALE (Originalni naziv)

triler drama

Psihotična djevojka u svim životnim aspektima pokušava zauzeti mjesto svoje cimerice

 
Režija: Barbet Schroeder
Scenarij: Don Roos, John Lutz
Uloge: Bridget Fonda, Jennifer Jason Leigh, Steven Weber, Peter Friedman, ...

Filmografija

Jedan od klasičnih filmova devedesetih, "Oglas donosi smrt", jedan je od rijetkih trilera čiji bogat sadržaj, prepun skrivenih značenja, čini svako gledanje zanimljivim događajem. Barbet Schroeder ('Poljubac smrti', 'Ubojstvo po brojevima') pažljivo je istražio tadašnje paranoje društva i filigranskom ih preciznošću uklopio u besprijekoran triler.

Ako ste nakon "Psiha" odlučili više ne koristiti zastore za tuširanje, nakon Schroederovog filma "Oglas donosi smrt" bit ćete oprezniji i prilikom traženja cimera preko oglasnika!
Godine nisu ostavile traga na ovaj briljantni triler o psihotičnoj djevojci koja pokušava zauzeti mjesto svoje cimerice i pritom se koristi svim raspoloživim sredstvima u ostvarenju svog cilja.Allie Jones (Bridget Fonda) u potrazi je za cimericom. Nakon raskida s nevjernim dečkom, objavila je rat vlastitoj nesigurnosti i odlučila postati neovisna. Nakon čitave serije čudaka koji su se javili na Allien oglas, u njezin stan stiže simpatična Hedy Carlson (Jennifer Jason Leigh) - i svojom otvorenošću odmah ju osvaja. Hedy se useljava i postaje sve bliskija, uvlačeći se malo po malo u svaki, pa i najprivatniji aspekt Alliena života. Kada se Allie odluči pomiriti s dečkom, Hedy pokazuje svoje pravo lice i za Allie se otvaraju vrata pakla.
Briljiraju Jennifer Jason Leigh ('The Machinist', 'eXistenZ') kao opsjednuta Hedy i Bridget Fonda ('Monkeybone', 'Jezero straha') kao lakovjerna Allie. Brojne su antologijske scene u ovom filmu, no nakon jedne od njih, zauvijek ćete provjeravati koga doista puštate ispod pokrivača!

Komentari (14)

Foto