Pogled u budućnost (2007)

Next (Originalni naziv)

akcija triler fantastika

Mađioničar sa vizijama budućnosti pomaže agentima da pronađu nuklearnu bombu

 
Režija: Lee Tamahori
Scenarij: Jonathan Hensleigh, Gary Goldman
Uloge: Nicolas Cage, Julianne Moore, Jessica Biel, Thomas Kretschmann, ...

Filmografija

Cris ima dar da može vidjeti budućnost nekoliko minuta unaprijed.Umoran od ispitivanja i testova kao dijete koje je na njemu provodila vlada zbog interesa za njegov dar, nevoljko pristane na suradnju sa vladinim agentima u lovu na teroriste koji prijete aktivacijom nuklearne bombe.

Cris Johnson (Nicholas Cage) mađioničar je jedinstvene sposobnosti, može vidjeti događaje iz bliske budućnosti. Kao dijete bio je podvrgnut nizu okrutnih eksperimenata, ali je promjenom identiteta uspio zametnuti trag beskrupuloznim državnim dužnosnicima i znanstvenicima koji su ga godinama mučili. Iako njegova moć seže svega nekoliko minuta u budućnost, pomoću svojih sposobnosti uspijeva zaraditi za život i omogućiti si krov na glavom u Las Vegasu. Cris nikada nije koristio svoje moći ni za što značajno, no vizija Los Angelesa u nuklearnoj eksploziji pokrenut će ga da učini nešto i pokuša spasiti milijune ljudi.

Prema kratkoj priči kultnog Philipa K. Dicka, čiji su romani redom postajali ekranizacije ("Blade Runner“, "Total Recall“, "The Adjustment Team“, "A Scanner Darkly“, "Minority Report“, "Impostor“, "Paycheck“ itd), nastao je ovaj uzbudljivi SF triler koji je režirao Lee Tamahori, kojeg smo zapamtili još 1994. kada se na filmskom platnu predstavio odličnim "Once Were Warriors“. U međuvremenu, Tamahori je snimio nekolicinu pamtljivih filmova – "Mulholland Falls“, "James Bond: Die Another Day“, "Along Came Spider“ itd). U glavnim ulogama našli su se velike holivudske zvijezde Nicolas Cage, Julianne Moore, kao agentica FBI-ja, te lijepa Jessica Biel, koja je sama po sebi dovoljno dobar razlog za gledanje ovog odličnog filma.


Komentari (9)

Foto