Tjesnac života (2002)

SKAGERRAK (Originalni naziv)

drama romantika

Bogati plemić čija snaha pati od neplodnosti unajmljuje Marie da rodi dijete njegovog sina

 
Režija: Soren Kragh Jacobsen
Scenarij: Anders Thomas Jensen, Soren Kragh-Jacobsen
Uloge: Iben Hjejle, Martin Henderson, Bronagh Gallagher, Ewen Bremner, ...

Filmografija

"Tjesnac života" je romantična drama o vječitoj ljudskoj potrazi za srećom, koju je u britansko-danskoj koprodukciji snimio danski redatelj Søren Kragh Jacobsen (r. 1947), prema scenariju koji je napisao u suradnji s Andersom Thomasom Jensenom.Za svoj deveti dugometražni igrani film slavni je Danac odabrao bizarnu, no ljudski toplu i vjerodostojnu priču, vrstan glumački sastav (predvođen dojmljivom Bronagh Gallagher) i slikovite lokacije u Škotskoj.

Marie (I. Hjejle) i Sophie (B. Gallagher) Dankinje su i nerazdvojne prijateljice trajno suočene s voljom za dobrim provodom, viškom energije i manjkom ljubavi i novca. U trenutku kada ih je kronična besparica pritisnula teže no obično, neočekivano dobivaju unosnu, ali neobičnu ponudu.

Bogati škotski plemić (J. Cosmo), želeći pod svaku cijenu produžiti lozu, zatraži od lijepe Sophie da za veliku svotu "iznajmi" maternicu njegovu sinu, čija žena pati od neplodnosti. Djevojka isprva uvrijeđeno odbije, no nakon nekoga vremena, na Mariein nagovor, ipak pristane na sklapanje dvojbenoga ugovora. Ubrzo zatim, zbog Sophieine nepažnje, Marie pogine u prometnoj nesreći.

 


Komentari (0)

Foto