Grad duhova (2008)

Ghost Town (Originalni naziv)

komedija romantika fantastika

Povučeni zubar dobije sposobnost komuniciranja sa duhovima

 
Režija: David Koepp
Scenarij: David Koepp, John Kamps
Uloge: Ricky Gervais, Greg Kinnear, Téa Leoni, Aasif Mandvi

Filmografija

Genijalni britanski komičar, Ricky Gervais ("The Office", "Extras"), u glavnoj je ulozi u ovoj zabavnoj komediji o zubaru koji iznenada shvati da može vidjeti duhove. Redatelj i scenarist filma je David Koepp, koji je napisao scenarij za hitove kao što su "Jurassic Park" i "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull".

Prilikom rutinske operacije Bertram Pincus (Ricky Gervais) na trenutak bude klinički mrtav, a to trenutno iskustvo omogući mu komunikaciju s mrtvima kada se vrati u život. No kada mrtvi shvate da ih Pincus može vidjeti i čuti, oni počnu opsjedati samoživog zubara, tražeći od njega razne usluge. Na sreću, nedavno preminuli biznismen Frank Herlihy (Greg Kinnear) ponudi se da će mrtve gnjavatore držati podalje od zubara ako mu ovaj učini malu uslugu - spriječi njegovu ženu, sada udovicu, Gwen (Téa Leoni) da se uda za dosadnog odvjetnika Richarda (Billy Campbell) kojega Frank doživljava kao  pokvarenjaka koji se želi oženiti za Gwen zbog novca.

Redatelj, ali prvenstveno scenarist David Koepp ("Nemoguća misija“, "Spiderman“, "Jurski park“, "Smrt joj pristaje“) je čovjek koji potpisuje režiju ove vedre, šarmantne, duhovite fantastične komedije. No prije svega potrebno je istaknuti da se "Grad duhova“ gotovo isključivo oslanja na, uz Larryja Davida, najoriginalnijeg autora i komičara današnjice - beskompromisnog Rickyja Gervaisa ("The Office“, "Extras“, "An Idiot Abroad“, "Life's Too Short“). Genijalnost, lakoća i umješnost s kojom Ricky Gervais odrađuje ulogu gotovo je nevjerojatna. Gervais svojom pojavom zasjenjuje, ipak moramo reći, odličnog Grega Kinnera, te Téu Leoni, koja je bez ikakve zamjerke odradila rolu udovice duha s kojim je Gervais sklopio dogovor.


Komentari (0)

Foto