Mala djeca (2006)

Little Children (Originalni naziv)

drama romantika

Životi neobičnih stanovnika malog američkog gradića

 
Režija: Todd Field
Scenarij: Tom Perrotta, Todd Field
Uloge: Kate Winslet, Patrick Wilson, Jennifer Connelly, Gregg Edelman, ...

Filmografija

Kate Winslet, Jennifer Connelly i Patrick Wilson glume u adaptaciji kojoj nije namjera samo reproducirati radnju romana, nego i pisanoj riječi dati novi život istražujući nove mogućnosti likova i situacija preuzetih iz književnog predloška, bestselera Toma Perrotta iz 2004. godine.

Sarah (WInslet) dane provodi uz gradski bazen sa svojom djecom, gdje se susreće sa suprugom i ocem Bradom (Wilson) – koji dijeli njezino nezadovoljstvo životom u tom čudnom gradiću. S diplomom iz engleske književnosti, Sarah nikad nije sanjala da će biti majka i kućanica, te je sve nezadovoljnija svojim uspješnim suprugom (Edelman), dok istodobno Brada daje sve od sebe kako bi položio pravosudni ispit i poboljšao odnos sa svojom suprugom Kathy (Connelly), uspješnom autoricom dokumentarnih filmova.

Ne prođe dugo, a odbačeni se supružnici počinju nalaziti i poslijepodneva provoditi u nedopuštenim ljubavnim susretima, dok njihovi supružnici, ne sumnjajući ništa, rade, a djeca mirno spavaju. Istodobno, zajednicu potrese povratak osuđenog seksualnog prijestupnika (Jackie Earle Haley), što prisili zabrinute roditelje da potraže načine kako bi zaštitili svoje najmilije mališane.

 


Komentari (5)

Foto