Posljednja šansa (1990)

MIDNIGHT RIDE (Originalni naziv)

akcija triler

Policajac kreće u spašavanje svoje žene koju je oteo poremećeni autostoper

 
Režija: Bob Bralver
Scenarij: Russell V. Manzatt, Bob Bralver
Uloge: Michael Dudikoff, Mark Hamill, Savina Gersak, Robert Mitchum, Pamela Ludwig

Filmografija

Zabavan i uzbudljiv akcijski triler, "Posljednja šansa" redatelja Boba Bralvera dobrodošao je podsjetnik na vrijeme u kojem se akcijski filmovi nisu pokušavali obogatiti elementima naizgled ozbiljnijih žanrova, nego su svojoj publici pružali točno ono što je tražila – neprekidnu akciju, atraktivne scene pucnjava i potjera te junaka koji će naposljetku riješiti svaku prepreku.

Kada vam netko obeća posljednju šansu, možete li skupiti snagu i odlučnost kako biste preživjeli? Michael Dudikoff na to pitanje itekako zna pravi odgovor.

Nakon žestoke svađe sa svojim mužem Lawsonom (Michael Dudikoff), bivšim vojnikom, a danas policajcem, Lara (Savina Gersak) pobjegne iz kuće uvjerena kako njezin suprug više pozornosti pridaje poslu nego njoj. Na putu prema prijateljičinoj kući, Lara sa sobom poveze autostopera Justina McKaya (Mark Hamill) i noć si pretvori u čisti užas. Naime, Justin je ozbiljno poremećena osoba, koja još od djetinjstva ima traume od nasilne majke, te se Lara vrlo brzo nađe u smrtnoj opasnosti. Dok Justin sije smrt po autoputu, Lawson ima sve manje vremena za spas svoje supruge i dokazivanje tko mu je najvažniji u životu.

U glavnoj ulozi gledamo legendarnoga američkog nindžu Michaela Dudikoffa, no još je uvjerljiviji Mark Hamill kao poremećeni zlikovac. Uz njih, u filmu se pojavljuje i jedan od najvećih holivudskih glumaca svih vremena, kultni Robert Mitchum.


Komentari (0)

Foto