Državna opasnost (2006)

STATE WITHIN (Originalni naziv)

triler drama politički

Britanski veleposlanik u SAD-u nađe se u središtu urote koja bi mogla srušiti zapadnjačku vladu

 
Režija: Daniel Percival, Michael Offer
Scenarij: Daniel Percival, Lizzie Mickery
Uloge: Jason Isaacs, Ben Daniels, Sharon Gless, Neil Pearson, Lennie James, ...

Filmografija

State Within napet je politički triler o privatizaciji vojne moći i diplomatskim granicama u svijetu u kojem se državni vrh odriče ratne odgovornosti. U suvremenu političku okružju postavlja se pitanje: komu vjerovati? Ništa nije kako se čini.

Jason Isaacs, Ben Daniels, Sharon Gless, Lennie James i Eva Birthistle zvijezde su ovog napetog špijunskog trilera koji širom rastvara vrata najmoćnije nacije na svijetu.
Nevjerojatnim obratima sir Mark Brydon (Jason Isaacs), britanski veleposlanik u Washingtonu, našao se u središtu jezovite urote koja bi mogla srušiti zapadnjačku vladu.

Dok se veleposlanik Mark bori da spriječi nadolazeći rat, čovjek Mark suočen je sa strašnom dilemom: kada žrtvovati istinu u korist nacije, a kada žrtvovati naciju u korist istine? Dok ga mračna tajna iz prošlosti ponovno proganja, ljudi oko njega počinju umirati i on više ne zna komu vjerovati. Englez osuđen na smrtnu kaznu bori se za život, strašna eksplozija uništi englesko-američki savez, a skupina britanskih plaćenika utire stazu uništenja. Svi su ti konci isprepleteni u nepreglednoj mreži obmana i ubojstava u čijem je samom središtu američka ministrica obrane Lynne Warner.

Manipuliran moćima izvan svoga dosega, Mark postane ključni igrač u smrtonosnoj uroti. Jedini način da je osujeti jest da otkrije njezina glavnog pokretača. No otkrivanje grozne istine moglo bi uništiti i englesku i američku vladu i ugroziti živote njegovih najmilijih. U nejasnu svijetu međunarodne urote i špijunaže neprijatelji nisu uvijek oni za koje mislimo da jesu, no nisu ni prijatelji.

Serija je snimana na lokacijama u Washingtonu, Floridi i Tampi.
Bila je nominirana za prestižni Zlatni globus u kategoriji za najbolju televizijsku mini-seriju ili film, te za najboljeg glumca u mini-seriji ili TV filmu. Nominaciju je zaslužio Jason Isaacs. Protekle je godine bila nominirana i za nagradu TCA u kategoriji za najbolji film ili mini-seriju.


Komentari (0)

Foto