Hotel od milijun dolara (2000)

THE MILLION DOLLAR HOTEL (Originalni naziv)

triler

Opsežna istraga započinje nakon što se sa krova hotela baci narkoman Izzy,sin bogataša

 
Režija: Wim Wenders
Scenarij: Nicholas Klein, Bono
Uloge: Jeremy Davies, Milla Jovovich, Mel Gibson, Jimmy Smits, Peter Stormare, ...

Filmografija

Wim Wenders, slavni njemački redatelj u čijoj se filmografiji gotovo u pravilnom ritmu izmjenjuju igrani i dokumentarni filmovi, Hotel od milijun dolara snimio je nakon vrlo uspješnog dokumentarca Buena Vista Social Club. Priču filma, u kojem ima i elemenata komedije i trilera, napisao je Bono, pjevač irske grupe U2, a scenarist je Nicholas Klein. Svojim se ulogama ističu i Milla Jovovich, kao neurotična prostitutka sklona "pametnim" knjigama, te Mel Gibson, policajac koji za sebe tvrdi da je luđi od svih stanara. Film je nagrađen Srebrnim medvjedom na festivalu u Berlinu.

Radnja se događa u Los Angelesu, u hotelu u kojem žive siromašni i propali ljudi koji bi, da imaju zdravstveno osiguranje, trebali biti smješteni u ustanovama za mentalno bolesne. Kad se s krova zgrade baci narkoman Izzy, jedan od stanara hotela, otkriva se da je bio sin bogatog Židova, a njegov otac, koji ne vjeruje da je riječ o samoubojstvu, pokreće policijsku istragu.

U hotel stiže posebni agent FBI-a, istražitelj J. D. Skinner (Mel Gibson). Skinner za svog "pomoćnika" odabire Tom Toma (J. Davies), retardiranog mladića koji je zaljubljen u prostitutku Eloise (M. Jovovich), a glavni su osumnjičenici Indijanac Geronimo (J. Smits) i Dixie (P. Stormare), čovjek koji je umislio da je peti član Beatlesa...

 


Komentari (5)

Foto