Đavolov vrt (1954)

THE GARDEN OF EVIL (Originalni naziv)

akcija romantika vestern

Priča o ljudima koji se, iako krenuvši u potjeru za zlatom, upuste u spašavanje čovjeka

 
Režija: Henry Hathaway
Scenarij: William Tunberg, Frank Fenton, Fred Freiberger
Uloge: Gary Cooper, Susan Hayward, Richard Widmark, Hugh Marlowe, Rita Moreno, ...

Filmografija

The Garden of Evil solidan je i dobro režiran vestern poznatoga i vrlo osebujnoga redatelja Henryja Hathawaya (How the West Was Won, Niagara). Uz vrlo dobro razrađenu radnju i prikaz njihovih postupaka film razvija i snažan ljubavni motiv te također i drugi motiv koji povezuje sva tri lika - želja za pronalaskom zlata. U filmu su odlične uloge ostvarili slavni Gary Cooper, Susan Hayward i Richard Widmark.

Na putu za Kaliforniju, u potrazi za zlatom, troje Amerikanaca - Hooker (G. Cooper), Fiske (R. Widmark) i Luke (C. Mitchell) - usidre se blizu malenoga meksičkog sela. Njih troje, kao i jednoga mještana, unajmi očajna bjelkinja Leah (S. Heyward) nudeći svakome dvije tisuće dolara ako spase njezinoga muža zaglavljenoga u rudniku na neprijateljskom indijanskom teritoriju.
Tijekom napornoga putovanja članovi grupe su na rubu snaga, a postane im i dodatno teže kada shvate da im se nesretna žena sviđa. Oni stižu do rudnika (koji se zove Garden of evil zbog domorodačkog vjerovanja da u njemu postoje zli duhovi), pronalaze Leahina supruga, no sami će biti uhvaćeni u zasjedu.

Komentari (1)

Foto