Vihor (1996)

Il Ciclone (Originalni naziv)

komedija romantika

Skupina plesačica promijeniti će živote stanovnika malog sela

 
Režija: Leonardo Pieraccioni
Scenarij: Giovanni Veronesi, Leonardo Pieraccioni
Uloge: Leonardo Pieraccioni, Lorena Forteza, Barbara Enrichi, Massimo Ceccherini, ...

Filmografija

Leonardo Pieraccioni, talijanski redatelj, scenarist i pisac kratkih priča stoji iza ove zabavne komedije, koja je ujedino i njegov do sada najuspješniji film. Pieraccioni se također pojavljuje u glavnoj ulozi.

Obitelj Quarini (otac Osvaldo, sinovi Levante i Libero i kći Selvaggia) žive na toskanskom imanju na kojem povremeno iznajmljuju sobe. Žive običnim, dosadnim životom, svaki im je dan isti, isti prijatelji, isti zalasci sunca, koje uveseljava tek televizor s jako slabim prijemom signala i komentari susjeda Giulla. Njegova sestra, lezbijka, radi kao pomoćnica u obližnjoj ljekarni. No, kad su već pomislili da su njihovi životi uređeni, nešto se dogodi.

Na imanje stiže skupina flamenko plesačica po imenu „Il Ciclone“, a skupinu čini pet senzualnih plesačica, dva pomoćna radnika i menadžer. Plesačice će nastupiti na seoskoj proslavi. Njihov životni ritam i navike okrenut će obitelj naglavce. Levanteu se odmah svidjela Caterina, najfascninantnija i najzagonetnija plesačica: njezine priče i način na koji pleše ga oduševljavaju.

Kemija koja se razvije između ovo dvoje mladih razlikuje ih od ostalih likova po svojoj životnosti i snazi. Dijele životni entuzijazam i želju za slobodnim izražavanjem osjećaja, kakvi god oni bili. Utjecaj „Il Ciclonea“ uskoro se osjeća u čitavom selu: Maldone, menadžer plesačica zaljubljuje se u Carlinu, konobaricu u lokalnom kafiću, Selvaggia, Levanteova sestra padne na čari senzualne plesačice Penelope, te raskida stabilnu vezu s dotadašnjom djevojkom Isabellom.


Komentari (0)

Foto